
Tilapie v šunkovo-hořčičných balíčcích
Hořčice a estragon se k rybě hodí báječně! Se sklenkou vychlazeného suchého bílého vína je to opravdová delikatesa, kterou ohromíte přátele.
Vydání: 2015/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 600 g filetu z tilapie (nebo jiné bělomasé ryby)
- mořská sůl
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce lístků estragonu, nasekaných
- 4 plátky prosciutta
- 80 g másla
- dlouhé zelené fazolky vařené na páře k podávání
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 220°C. Rybí filety osolte, potřete hořčicí a posypte estragonem. Zabalte každý do plátku prosciutta a opepřete. Rozložte do pekáčku ‚švem‘ dolů a poklaďte máslem.
2 Pečte v předehřáté troubě zhruba 20–25 minut dozlatova. Podávejte s fazolkami vařenými na páře přelitými máslovou šťávou z ryby.
NĚCO NAVÍC
Můžete použít i sušený estragon, jen ho dejte o trochu méně. Menší filety lze podle potřeby pospojovat po dvou.
Přidat komentář