Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tilapie v šunkovo-hořčičných balíčcích

Tilapie v šunkovo-hořčičných balíčcích

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2824 kcal
Bílkoviny 331 g
Sacharidy 1 g
Tuky 182 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hořčice a estragon se k rybě hodí báječně! Se sklenkou vychlazeného suchého bílého vína je to opravdová delikatesa, kterou ohromíte přátele. 

Suroviny

tilápie 600 g
filety
sůl mořská
hořčice dijonská 1 PL
estragon 1 PL
lístků
prosciutto 4 plátky
fazolky zelené
vařené na páře k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Rybí filety osolte, potřete hořčicí a posypte estragonem. Zabalte každý do plátku prosciutta a opepřete. Rozložte do pekáčku ‚švem dolů a poklaďte máslem.

2

Pečte v předehřáté troubě zhruba 20–25 minut dozlatova. Podávejte s fazolkami vařenými na páře přelitými máslovou šťávou z ryby.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít i sušený estragon, jen ho dejte o trochu méně. Menší filety lze podle potřeby pospojovat po dvou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...