Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pošírovaná kuřecí prsa s estragonovou omáčkou

Kuřecí prsa vařená ve vývaru jsou šťavnatá a plná chuti. Báječně ladí s jemnou smetanovou omáčkou.
Vydání: 2010/5
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 45 minut
P
Kuře Česká

Ingredience

    • 4 kuřecí prsa
    • 5 zrnek černého pepře
    • 1 bobkový list
    • 1 l drůbežího vývaru podle základního receptu
    • svazek petrželky a svazek estragonu

    Na omáčku
    • 2 lžíce másla
    • 2 lžíce hladké mouky
    • sůl a pepř
    • 1 kelímek smetany na vaření
    • 2 žloutky z čerstvých vajec
    • odrhnuté lístky ze 2 snítek estragonu

Příprava jídla

1 Dejte maso do velkého hrnce, přidejte pepř, bobkový list, bylinky a zalijte vývarem. Těsně pod bodem varu ,vařte‘ asi tři čtvrtě hodiny tak, aby bylo kuře hotové.

2 Maso vyjměte, zesilte plamen pod vývarem a vařte ho tak dlouho, až z něj zbude asi 300 ml. V rendlíku rozpusťte máslo a přibližně minutu na něm opékejte mouku. Jíšku zalijte scezeným vývarem, nechte pár minut probublávat a pak osolte a opepřete. Promíchejte smetanu se žloutky, vlijte ji do základu omáčky, přidejte estragon a metlou prošlehávejte, až začne omáčka houstnout; už ji ale nevařte. Podávejte ke kuřeti.

NĚCO NAVÍC

Vše o pošírování kuřete se dozvíte v naší škole vaření.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré

REKLAMA

Přidat komentář