0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chřest s estragonovým dresinkem

Chřest s estragonovým dresinkem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 734 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 61 g
Tuky 41 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Estragon má jemnou a jakoby anýzovou chuť. Sáhněte po něm vždy, když budete chtít pokrmu dodat trochu francouzského šarmu. Výrazný dresink s estragonem bude skvělým společníkem jemného chřestu.

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
krupicový cukr 2 PL
+ 1 lžička
estragon 1 hrst
lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
chřest bílý 500 g
chřest zelený 500 g
máslo 1 PL

1 Na dresink prošlehejte olivový olej, bílý vinný ocet, lžičku dijonské hořčice, podrcený česnek, lžičku cukru, hrst nasekaných lístků estragonu, sůl a čerstvě drcený pepř. Odložte stranou.

2 Bílý chřest opatrně oloupejte od hlavičky dolů, u zeleného očistěte spodní část a u veškerého chřestu ukrojte zavadlé konce. V užším a vyšším hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji, přidejte lžíci másla a zbylý cukr. Uvařte nejdřív bílý, potom zelený chřest. Vařte 2–3 minuty špičkami nahoru, nebo dokud není al dente. Slijte ho a urovnejte na mísu. Před podáváním přelijte dresinkem.

NĚCO NAVÍC
Při nákupu chřestu dbejte na to, aby byl opravdu čerstvý – poznáte to bezpečně podle toho, že je křehký a při ohnutí se zlomí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč