Chřest s estragonovým dresinkem

Chřest s estragonovým dresinkem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 734 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 61 g
Tuky 41 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Estragon má jemnou a jakoby anýzovou chuť. Sáhněte po něm vždy, když budete chtít pokrmu dodat trochu francouzského šarmu. Výrazný dresink s estragonem bude skvělým společníkem jemného chřestu.

Související recepty

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
krupicový cukr 2 PL
+ 1 lžička
estragon 1 hrst
lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
chřest bílý 500 g
chřest zelený 500 g
máslo 1 PL

1 Na dresink prošlehejte olivový olej, bílý vinný ocet, lžičku dijonské hořčice, podrcený česnek, lžičku cukru, hrst nasekaných lístků estragonu, sůl a čerstvě drcený pepř. Odložte stranou.

2 Bílý chřest opatrně oloupejte od hlavičky dolů, u zeleného očistěte spodní část a u veškerého chřestu ukrojte zavadlé konce. V užším a vyšším hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji, přidejte lžíci másla a zbylý cukr. Uvařte nejdřív bílý, potom zelený chřest. Vařte 2–3 minuty špičkami nahoru, nebo dokud není al dente. Slijte ho a urovnejte na mísu. Před podáváním přelijte dresinkem.

NĚCO NAVÍC
Při nákupu chřestu dbejte na to, aby byl opravdu čerstvý – poznáte to bezpečně podle toho, že je křehký a při ohnutí se zlomí. 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Tajemství lahodného chřestu

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit