0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chřest s estragonovým dresinkem

Chřest s estragonovým dresinkem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 734 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 61 g
Tuky 41 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Estragon má jemnou a jakoby anýzovou chuť. Sáhněte po něm vždy, když budete chtít pokrmu dodat trochu francouzského šarmu. Výrazný dresink s estragonem bude skvělým společníkem jemného chřestu.

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
krupicový cukr 2 PL
+ 1 lžička
estragon 1 hrst
lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
chřest bílý 500 g
chřest zelený 500 g
máslo 1 PL

1 Na dresink prošlehejte olivový olej, bílý vinný ocet, lžičku dijonské hořčice, podrcený česnek, lžičku cukru, hrst nasekaných lístků estragonu, sůl a čerstvě drcený pepř. Odložte stranou.

2 Bílý chřest opatrně oloupejte od hlavičky dolů, u zeleného očistěte spodní část a u veškerého chřestu ukrojte zavadlé konce. V užším a vyšším hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji, přidejte lžíci másla a zbylý cukr. Uvařte nejdřív bílý, potom zelený chřest. Vařte 2–3 minuty špičkami nahoru, nebo dokud není al dente. Slijte ho a urovnejte na mísu. Před podáváním přelijte dresinkem.

NĚCO NAVÍC
Při nákupu chřestu dbejte na to, aby byl opravdu čerstvý – poznáte to bezpečně podle toho, že je křehký a při ohnutí se zlomí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit