Chřest s estragonovým dresinkem

Chřest s estragonovým dresinkem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 734 kcal
Bílkoviny 26 g
Cukr 61 g
Tuky 41 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Estragon má jemnou a jakoby anýzovou chuť. Sáhněte po něm vždy, když budete chtít pokrmu dodat trochu francouzského šarmu. Výrazný dresink s estragonem bude skvělým společníkem jemného chřestu.

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
krupicový cukr 2 PL
+ 1 lžička
estragon 1 hrst
lístky
sůl
pepř
čerstvě mletý
chřest bílý 500 g
chřest zelený 500 g
máslo 1 PL

1 Na dresink prošlehejte olivový olej, bílý vinný ocet, lžičku dijonské hořčice, podrcený česnek, lžičku cukru, hrst nasekaných lístků estragonu, sůl a čerstvě drcený pepř. Odložte stranou.

2 Bílý chřest opatrně oloupejte od hlavičky dolů, u zeleného očistěte spodní část a u veškerého chřestu ukrojte zavadlé konce. V užším a vyšším hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji, přidejte lžíci másla a zbylý cukr. Uvařte nejdřív bílý, potom zelený chřest. Vařte 2–3 minuty špičkami nahoru, nebo dokud není al dente. Slijte ho a urovnejte na mísu. Před podáváním přelijte dresinkem.

NĚCO NAVÍC
Při nákupu chřestu dbejte na to, aby byl opravdu čerstvý – poznáte to bezpečně podle toho, že je křehký a při ohnutí se zlomí. 

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit