Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírovaná kuřecí prsa s estragonovou omáčkou
Pošírovaná kuřecí prsa s estragonovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pošírovaná kuřecí prsa s estragonovou omáčkou

4.5/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2427 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 151 g
Tuky 115 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí prsa vařená ve vývaru jsou šťavnatá a plná chuti. Báječně ladí s jemnou smetanovou omáčkou.

Související recepty

Suroviny

pepř mletý 5 kuliček
vývar kuřecí 1 l
petrželka 1 svazek
estragon 1 svazek
Na omáčku
sůl
pepř
čerstvé
estragon 2 snítky
odrhnuté lístky

Postup

1

Dejte maso do velkého hrnce, přidejte pepř, bobkový list, bylinky a zalijte vývarem. Těsně pod bodem varu ,vařte asi tři čtvrtě hodiny tak, aby bylo kuře hotové.

2

Maso vyjměte, zesilte plamen pod vývarem a vařte ho tak dlouho, až z něj zbude asi 300 ml. V rendlíku rozpusťte máslo a přibližně minutu na něm opékejte mouku. Jíšku zalijte scezeným vývarem, nechte pár minut probublávat a pak osolte a opepřete. Promíchejte smetanu se žloutky, vlijte ji do základu omáčky, přidejte estragon a metlou prošlehávejte, až začne omáčka houstnout; už ji ale nevařte. Podávejte ke kuřeti.

NĚCO NAVÍC

Vše o pošírování kuřete se dozvíte v naší škole vaření.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...