Kuřecí prsa vařená ve vývaru jsou šťavnatá a plná chuti. Báječně ladí s jemnou smetanovou omáčkou.
Suroviny
kuřecí prsa
4
ks
pepř mletý
5
kuliček
bobkový list
1
ks
vývar kuřecí
1
l
petrželka
1
svazek
estragon
1
svazek
Na omáčku
máslo
2
PL
mouka pšeničná hladká
2
PL
sůl
pepř
smetana na vaření
1
kelímek
žloutek
2
ks
čerstvé
estragon
2
snítky
odrhnuté lístky
1 Dejte maso do velkého hrnce, přidejte pepř, bobkový list, bylinky a zalijte vývarem. Těsně pod bodem varu ,vařte‘ asi tři čtvrtě hodiny tak, aby bylo kuře hotové.
2 Maso vyjměte, zesilte plamen pod vývarem a vařte ho tak dlouho, až z něj zbude asi 300 ml. V rendlíku rozpusťte máslo a přibližně minutu na něm opékejte mouku. Jíšku zalijte scezeným vývarem, nechte pár minut probublávat a pak osolte a opepřete. Promíchejte smetanu se žloutky, vlijte ji do základu omáčky, přidejte estragon a metlou prošlehávejte, až začne omáčka houstnout; už ji ale nevařte. Podávejte ke kuřeti.
NĚCO NAVÍC
Vše o pošírování kuřete se dozvíte v naší škole vaření.