0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pošírovaná kuřecí prsa s estragonovou omáčkou

Pošírovaná kuřecí prsa s estragonovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pošírovaná kuřecí prsa s estragonovou omáčkou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2427 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 151 g
Tuky 115 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí prsa vařená ve vývaru jsou šťavnatá a plná chuti. Báječně ladí s jemnou smetanovou omáčkou.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
pepř mletý 5 kuliček
bobkový list 1 ks
vývar kuřecí 1 l
petrželka 1 svazek
estragon 1 svazek
Na omáčku
máslo 2 PL
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
pepř
smetana na vaření 1 kelímek
žloutek 2 ks
čerstvé
estragon 2 snítky
odrhnuté lístky

1 Dejte maso do velkého hrnce, přidejte pepř, bobkový list, bylinky a zalijte vývarem. Těsně pod bodem varu ,vařte‘ asi tři čtvrtě hodiny tak, aby bylo kuře hotové.

2 Maso vyjměte, zesilte plamen pod vývarem a vařte ho tak dlouho, až z něj zbude asi 300 ml. V rendlíku rozpusťte máslo a přibližně minutu na něm opékejte mouku. Jíšku zalijte scezeným vývarem, nechte pár minut probublávat a pak osolte a opepřete. Promíchejte smetanu se žloutky, vlijte ji do základu omáčky, přidejte estragon a metlou prošlehávejte, až začne omáčka houstnout; už ji ale nevařte. Podávejte ke kuřeti.

NĚCO NAVÍC

Vše o pošírování kuřete se dozvíte v naší škole vaření.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč