0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře se zeleným chřestem a estragonem

Kuře se zeleným chřestem a estragonem

2.6 / 5. Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1791 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 132 g
Tuky 77 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborná večeře i víkendový oběd, který hravě a rychle zvládnete po práci nebo po návratu ze sobotního farmářského trhu.

Suroviny

brambory 500 g
drobné, vydrhnuté a rozpůlené
kuřecí prsa 4 ks
lze nahradit 4 plátky krůtích prsou
slunečnicový olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, nahrubo
česnek 2 stroužky
drcené
vývar kuřecí 350 ml
estragon 1 svazek
malý
chřest zelený 200 g
zbavený dřevnatých konců
crème fraîche 180 g
lze nahradit zakysanou smetanou
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory dejte do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a povařte asi 10–15 minut doměkka. Sceďte a udržujte teplé. Kuře opepřete. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte kuře a cibuli, aby začaly hnědnout, asi 5 minut, ke konci přidejte česnek. Kuře přitom jednou otočte a cibuli pravidelně míchejte.

2 Zalijte vývarem, přidejte 2 snítky estragonu a přiveďte k mírnému varu. Duste 5 minut, pak kuře obraťte, přidejte chřest a duste ještě 3 minuty (kuře musí být uvnitř zcela hotové). Zbývající estragon nakrájejte.

3 Do pánve přidejte crème fraîche či smetanu, míchejte a pár vteřin prohřívejte. Podávejte s vařenými novými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit