Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře se zeleným chřestem a estragonem

Kuře se zeleným chřestem a estragonem

3.1/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1791 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 132 g
Tuky 77 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborná večeře i víkendový oběd, který hravě a rychle zvládnete po práci nebo po návratu ze sobotního farmářského trhu.

Související recepty

Suroviny

drobné, vydrhnuté a rozpůlené
lze nahradit 4 plátky krůtích prsou
slunečnicový olej 1 PL
velká, nahrubo
česnek 2 stroužky
drcené
vývar kuřecí 350 ml
estragon 1 svazek
malý
zbavený dřevnatých konců
lze nahradit zakysanou smetanou
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Brambory dejte do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a povařte asi 10–15 minut doměkka. Sceďte a udržujte teplé. Kuře opepřete. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte kuře a cibuli, aby začaly hnědnout, asi 5 minut, ke konci přidejte česnek. Kuře přitom jednou otočte a cibuli pravidelně míchejte.

2

Zalijte vývarem, přidejte 2 snítky estragonu a přiveďte k mírnému varu. Duste 5 minut, pak kuře obraťte, přidejte chřest a duste ještě 3 minuty (kuře musí být uvnitř zcela hotové). Zbývající estragon nakrájejte.

3

Do pánve přidejte crème fraîche či smetanu, míchejte a pár vteřin prohřívejte. Podávejte s vařenými novými bramborami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín