Výborná večeře i víkendový oběd, který hravě a rychle zvládnete po práci nebo po návratu ze sobotního farmářského trhu.
Suroviny
Postup
Brambory dejte do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a povařte asi 10–15 minut doměkka. Sceďte a udržujte teplé. Kuře opepřete. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte kuře a cibuli, aby začaly hnědnout, asi 5 minut, ke konci přidejte česnek. Kuře přitom jednou otočte a cibuli pravidelně míchejte.
Zalijte vývarem, přidejte 2 snítky estragonu a přiveďte k mírnému varu. Duste 5 minut, pak kuře obraťte, přidejte chřest a duste ještě 3 minuty (kuře musí být uvnitř zcela hotové). Zbývající estragon nakrájejte.
Do pánve přidejte crème fraîche či smetanu, míchejte a pár vteřin prohřívejte. Podávejte s vařenými novými bramborami.