Kuře se zeleným chřestem a estragonem

Kuře se zeleným chřestem a estragonem

Hodnocení receptu
Průměr: 2.5 ()
Do 10 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1532 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 135 g
Tuky 46 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborná večeře i víkendový oběd, který hravě a rychle zvládnete po práci nebo po návratu ze sobotního farmářského trhu.

Suroviny

brambory 500 g
drobné, vydrhnuté a rozpůlené
kuřecí prsa 4 ks
lze nahradit 4 plátky krůtích prsou
slunečnicový olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, nahrubo
česnek 2 stroužky
drcené
vývar kuřecí 350 ml
estragon svazek
malý
chřest zelený 200 g
zbavený dřevnatých konců
zakysaná smetana 180 g
lze nahradit zakysanou smetanou
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Brambory dejte do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a povařte asi 10–15 minut doměkka. Sceďte a udržujte teplé. Kuře opepřete. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte kuře a cibuli, aby začaly hnědnout, asi 5 minut, ke konci přidejte česnek. Kuře přitom jednou otočte a cibuli pravidelně míchejte.

2 Zalijte vývarem, přidejte 2 snítky estragonu a přiveďte k mírnému varu. Duste 5 minut, pak kuře obraťte, přidejte chřest a duste ještě 3 minuty (kuře musí být uvnitř zcela hotové). Zbývající estragon nakrájejte.

3 Do pánve přidejte crème fraîche či smetanu, míchejte a pár vteřin prohřívejte. Podávejte s vařenými novými bramborami.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Tajemství lahodného chřestu

Více

 

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit