Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zeleninové špízy

Hlavní jídlo pro vegetariány i chutná příloha k masu z grilu

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Grilování: 5 minut
PT10M
Příprava 0:10
Zelenina

Ingredience

    • 2 střední cukety
    • 1 velká červená cibule
    • 250 g sýra halloumi nebo akawi, rozkrojeného na 16 kostek
    • 16 třešňových rajčátek
    • chléb pita k podávání


    Na zálivku

     

    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžičky čerstvých tymiánových lístků (nejlépe citronového tymiánu)
    • 1 stroužek česneku, drceného
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

     

Příprava jídla

1 Rozkrojte cukety podélně a nakrájejte na asi 2,5cm špalíky. Rozkrojte cibuli na měsíčky a rozeberte na kousky. Napíchejte sýr, rajčátka,  cukety a cibuli na osm jehel. Přikryjte a dejte do chladničky, vydrží tam až půl dne.

2 Prošlehejte přísady na zálivku. Můžete ji také uložit do chladničky.

3 Dejte zeleninové špízy na rozehřátý gril, potřete zálivkou a grilujte za občasného obracení a přetírání zálivkou 4–5 minut. Sýr by měl  zezlátnout a zelenina zkřehnout. Podávejte horké, třeba s rozpečeným chlebem pita.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z grilu pro vegetariány

REKLAMA

Přidat komentář