Hlavní jídlo pro vegetariány i chutná příloha k masu z grilu
Suroviny
cuketa
2
ks
střední
cibule červená
1
ks
velká
sýr
250
g
halloumi či akawi, rozkrojený na 16 kostek
rajčata cherry
16
ks
k podávání
Na zálivku
olivový olej
1
PL
panenský
citronová šťáva
2
PL
tymián
2
ČL
čerstvý, nejlépe citronovy tymián
česnek
1
stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvý, mletý
Postup
1
Rozkrojte cukety podélně a nakrájejte na asi 2,5cm špalíky. Rozkrojte cibuli na měsíčky a rozeberte na kousky. Napíchejte sýr, rajčátka, cukety a cibuli na osm jehel. Přikryjte a dejte do chladničky, vydrží tam až půl dne.
2
Prošlehejte přísady na zálivku. Můžete ji také uložit do chladničky.
3
Dejte zeleninové špízy na rozehřátý gril, potřete zálivkou a grilujte za občasného obracení a přetírání zálivkou 4–5 minut. Sýr by měl zezlátnout a zelenina zkřehnout. Podávejte horké, třeba s rozpečeným chlebem pita.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu z grilu pro vegetariány(6 receptů )
- Bezmasá večeře z grilu aneb 20 na grilovanou zeleninu jako přílohu i hlavní chod(20 receptů )