Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninové špízy

Zeleninové špízy

4/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1482 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 145 g
Tuky 70 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hlavní jídlo pro vegetariány i chutná příloha k masu z grilu

Suroviny

střední
velká
sýr 250 g
halloumi či akawi, rozkrojený na 16 kostek
rajčata cherry 16 ks
k podávání
Na zálivku
olivový olej 1 PL
panenský
tymián 2 ČL
čerstvý, nejlépe citronovy tymián
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská
pepř
čerstvý, mletý

Postup

1

Rozkrojte cukety podélně a nakrájejte na asi 2,5cm špalíky. Rozkrojte cibuli na měsíčky a rozeberte na kousky. Napíchejte sýr, rajčátka,  cukety a cibuli na osm jehel. Přikryjte a dejte do chladničky, vydrží tam až půl dne.

2

Prošlehejte přísady na zálivku. Můžete ji také uložit do chladničky.

3

Dejte zeleninové špízy na rozehřátý gril, potřete zálivkou a grilujte za občasného obracení a přetírání zálivkou 4–5 minut. Sýr by měl  zezlátnout a zelenina zkřehnout. Podávejte horké, třeba s rozpečeným chlebem pita.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...