Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jelly shots

Místo sektu na uvítanou nabídněte řízné želé bonbonky – budete za kuchyňského borce. Nemusíte říkat, že vám postup zabral jen pár minut a trochu místa v lednici.
Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 platíčka tvořítek na led
Doba přípravy: Více než hodinu
P

Ingredience

    • 250 ml džusu – pomerančového, černorybízového, hustého jahodového
    • 50 ml bílého rumu nebo vodky
    • 2–4 lžíce krupicového cukru podle chuti
    • 1 sáček jemně mleté želatiny
    • olej na vymazání formiček

Příprava jídla

Tvořítko na ledové kostky (nebo srdíčka, kytičky…) vymažte chuťově neutrálním olejem. Želatinu vmíchejte do džusu a nechte ji nabobtnat; trvá to asi 10 minut. Pak ji podle návodu za stálého míchání zahřejte (ale nevařte!) tak, aby se rozpustila. Odstavte a přidejte cukr. Až se rozpustí, zamíchejte do směsi alkohol, rozlijte do platíček a ta dejte do ledničky. Po hodině můžete podávat.

Něco navíc
Poměr v třaslavých panácích můžete libovolně upravovat, ale nedoporučuji přesáhnout poměr 2 díly džusu na 1 díl alkoholu. Bonbonky pak chutnají ,sprostě‘ – jen po alkoholu.

Skvělé a vyzkoušené kombinace jsou tyto:
třešňový džus + amaretto, pomerančový džus + kvalitní tmavý rum, jahodový džus + bílý rum, jahodový džus + kyselé jablko, broskvový džus + kvalitní tmavý rum.

S bonbonky si vyhrajte
půlku želatinové směsi můžete obarvit třeba nazeleno, rozlít do poloviny výšky tvořítek, a až ztuhne, přilít zbytek.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář