
Jelly shots
Ingredience
- 250 ml džusu – pomerančového, černorybízového, hustého jahodového
- 50 ml bílého rumu nebo vodky
- 2–4 lžíce krupicového cukru podle chuti
- 1 sáček jemně mleté želatiny
- olej na vymazání formiček
Příprava jídla
Tvořítko na ledové kostky (nebo srdíčka, kytičky…) vymažte chuťově neutrálním olejem. Želatinu vmíchejte do džusu a nechte ji nabobtnat; trvá to asi 10 minut. Pak ji podle návodu za stálého míchání zahřejte (ale nevařte!) tak, aby se rozpustila. Odstavte a přidejte cukr. Až se rozpustí, zamíchejte do směsi alkohol, rozlijte do platíček a ta dejte do ledničky. Po hodině můžete podávat.
Něco navíc
Poměr v třaslavých panácích můžete libovolně upravovat, ale nedoporučuji přesáhnout poměr 2 díly džusu na 1 díl alkoholu. Bonbonky pak chutnají ,sprostě‘ – jen po alkoholu.
Skvělé a vyzkoušené kombinace jsou tyto:
třešňový džus + amaretto, pomerančový džus + kvalitní tmavý rum, jahodový džus + bílý rum, jahodový džus + kyselé jablko, broskvový džus + kvalitní tmavý rum.
S bonbonky si vyhrajte
půlku želatinové směsi můžete obarvit třeba nazeleno, rozlít do poloviny výšky tvořítek, a až ztuhne, přilít zbytek.
Přidat komentář