0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
ovocne zele
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 20

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 936 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 192 g
Tuky 0 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Želé – to je něco pro milovníky luxusu

Suroviny

švestky 1,8 kg
ryngle slívy, pološvestky
šťáva
krupicový cukr
tolik, kolik bude šťávy, například 500 g na 500 ml

Postup

1

Ryngle vložte do hrnce spolu s citronovou šťávou a 300 ml vody. Pomalu přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 30 až 40 minut.

2

Čistou utěrku namočte v horké vodě, vložte do cedníku a ten zavěste nad hlubší misku nebo hrnec. Na utěrku přelijte směs a nechte ji alespoň dvě hodiny vykapávat.

3

Odměrkou či kalibrovanou lahví odměřte šťávu, abyste věděli, kolik cukru máte přidat, vraťte ji do hrnce a přisypte cukr. Zahřívejte na velmi mírném ohni, až se cukr rozpustí.

4

Plamen prudce zvyšte, až se směs začne vařit. Trochu pak kápněte na vychlazený talíř; po vmáčknutí prstu by se v želé měly tvořit vrásky. Pokud ne, vařte ještě pět minut a pak znovu otestujte.

5

Hotové želé nalijte do vysterilizovaných sklenic.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

Anonym

Želé připravuju každý rok, hned jak dozrají ryngle a má ohromný úspěch. Používáme jej na všechno( na koláče, čerstvé pečivo a hlavně na mlsání:-) Všichni obdivují hlavně jeho zářivou lákavou červenofialovou barvu.

Anonym

Recept se nachází v č.9/04, str.52

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč