Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
ovocne zele
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 20

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 936 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 192 g
Tuky 0 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Želé – to je něco pro milovníky luxusu

Suroviny

švestky 1,8 kg
ryngle slívy, pološvestky
šťáva
tolik, kolik bude šťávy, například 500 g na 500 ml

Postup

1

Ryngle vložte do hrnce spolu s citronovou šťávou a 300 ml vody. Pomalu přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 30 až 40 minut.

2

Čistou utěrku namočte v horké vodě, vložte do cedníku a ten zavěste nad hlubší misku nebo hrnec. Na utěrku přelijte směs a nechte ji alespoň dvě hodiny vykapávat.

3

Odměrkou či kalibrovanou lahví odměřte šťávu, abyste věděli, kolik cukru máte přidat, vraťte ji do hrnce a přisypte cukr. Zahřívejte na velmi mírném ohni, až se cukr rozpustí.

4

Plamen prudce zvyšte, až se směs začne vařit. Trochu pak kápněte na vychlazený talíř; po vmáčknutí prstu by se v želé měly tvořit vrásky. Pokud ne, vařte ještě pět minut a pak znovu otestujte.

5

Hotové želé nalijte do vysterilizovaných sklenic.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 16:35
Recept se nachází v č.9/04, str.52
21.09.2006 13:54
Želé připravuju každý rok, hned jak dozrají ryngle a má ohromný úspěch. Používáme jej na všechno( na koláče, čerstvé pečivo a hlavně na mlsání:-) Všichni obdivují hlavně jeho zářivou lákavou červenofialovou barvu.

Apetit magazín