Želé – to je něco pro milovníky luxusu
Postup
1
Ryngle vložte do hrnce spolu s citronovou šťávou a 300 ml vody. Pomalu přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 30 až 40 minut.
2
Čistou utěrku namočte v horké vodě, vložte do cedníku a ten zavěste nad hlubší misku nebo hrnec. Na utěrku přelijte směs a nechte ji alespoň dvě hodiny vykapávat.
3
Odměrkou či kalibrovanou lahví odměřte šťávu, abyste věděli, kolik cukru máte přidat, vraťte ji do hrnce a přisypte cukr. Zahřívejte na velmi mírném ohni, až se cukr rozpustí.
4
Plamen prudce zvyšte, až se směs začne vařit. Trochu pak kápněte na vychlazený talíř; po vmáčknutí prstu by se v želé měly tvořit vrásky. Pokud ne, vařte ještě pět minut a pak znovu otestujte.
5
Hotové želé nalijte do vysterilizovaných sklenic.
Komentáře