Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenát s bramborami

Skvělá kombinace

Vydání: 2005/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P

Ingredience

    • 700 g brambor
    • půl lžičky drcených hořčičných semínek
    • dvě lžičky kmínu
    • velkou špetku pálivé papriky
    • utřený stroužek česneku
    • lžíci čerstvě nastrouhaného zázvoru.
    • citronovou šťávou
    • dvě lžíce vody
    • dvě lžíce olivového oleje
    • 50 g másla
    • 350 g čerstvých nebo zmrazených listů špenátu
    • jogurt

Příprava jídla

Oloupejte 700 g brambor, pokrájejte je na kousky o velikosti sousta a v osolené vodě uvařte doměkka. Do misky nasypte půl lžičky drcených hořčičných semínek, dvě lžičky kmínu, velkou špetku pálivé papriky, utřený stroužek česneku a lžíci čerstvě nastrouhaného zázvoru. Zakápněte citronovou šťávou a dvěma lžícemi vody. V pánvi rozpusťte ve dvou lžících olivového oleje 50 g másla. Brambory osušte, vložte do pánve, shora zmáčkněte spodkem vařečky a za občasného promíchání smažte na vyšším plameni, až získají zlatou a křupavou kůrčičku. Pak je přemístěte na talíř. Do pánve vložte připravenou směs koření s citronem a vařte, dokud se neodpaří tekutina. Zvyšte plamen, přimíchejte 350 g čerstvých nebo zmrazených listů špenátu a na vysokém plameni vařte dvě až tři minuty, dokud listy neovadnou. Do pánve vraťte brambory, aby se smíchaly se špenátem a prohřály. Ochuťte podle libosti a podávejte s jogurtem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

30 špenátových receptů

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/05, str.40
Obrazek uzivatele
Udělala jsem si to dnes na oběd. Je to dobré, ale jogurt jsem navíc doplnila drceným česnekem, špetkou nadrcené chilli papričky, pár kapkami citrónu a špetkou soli - tak to bylo více osvěžující :)

Přidat komentář