Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí majonéza

Po prvním ochutnání se z vás stanou experimentátoři v oblasti příchutí. Co takhle sekané bylinky, česnek nebo kapary?

Vydání: 2010/8
Autor:
Hodnocení:
114 (hlasů)
Počet porcí: Na 260 g
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Příprava 0:15
Studená omáčka a dip Francouzská

Ingredience

    • 2 velké čerstvé žloutky
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1⁄2 lžičky soli
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 80 ml panenského olivového oleje
    • 200 ml podzemnicového nebo slunečnicového oleje

Příprava jídla

1 Ujistěte se, že všechny přísady mají pokojovou teplotu, jinak hrozí, že se majonéza srazí. V míse pomocí metly šlehejte žloutky, hořčici, osolte a opepřete. Zašlehejte citronovou šťávu. Smíchejte oba oleje a přidávejte je za stálého šlehání do žloutkové směsi – nejdříve po kapkách. Další dejte vždy, když se předchozí kapka vstřebá. Jakmile začne směs houstnout, můžete začít olej přilévat tenkým pramínkem (ke konci opět olej raději kapejte). Když se vstřebá všechen olej, ochutnejte a případně dochuťte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Co se vyplatí uvařit doma

REKLAMA

Přidat komentář