
Uživatelský
recept
recept
Jablečné pyré se zázvorem
Popis receptu:
Přebytečná jablka ze zahrady? Výborná snídaně na podzimní nedělní ráno...
Autor: Barbora Mojzis
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
2 kg jablek, na malé kousky
5 cm čerstvého zázvoru, nastrouhat
šťáva z jednoho citronu
rozinky podle chuti
3 lžíce třtinového cukru
vanilkový pudink v prášku
mletá skořice
2 dl vody
piškoty
Příprava jídla
Jablka, popřípadě i hrušky, nastrouhaný zázvor, rozinky, skořici a cukr vaříme na mirném ohni, dokud se ovoce nerozvaří (cca 45 min), přidáme citronovou šťávu a vedle si rozmícháme pudink v trošce vody. Přilijeme do hrnce a mícháme, dokud pyré nemá požadovanou hustotu. Mezitím si do mystiček přichystáme piškoty a směsí zalijeme. Necháme vychladit a podáváme jen tak nebo se šlehačkou. Za chladných večerů můžeme sníst i teplé.)
Přidat komentář