Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostrov v čokoládě
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3233 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 134 g
Tuky 221 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle klasická francouzská lahůdka (domovské právo na ni má Bretaň), které se také říká ptačí mléko, se tradičně podává se žloutkovým vanilkovým krémem, ale čokoládové moře ji učiní ještě mnohem lákavější!

Suroviny

Na krém
mléko 500 ml
plnotučné
tmavá čokoláda 60 g
Na sněhové ostrůvky
hnědý cukr
lískové oříšky 50 g
drcené, lze nahradit mandlemi, na ozdobu

Postup

1

Na krém prohřejte mléko – ale nesmí se vařit. Elektrickými metlami ušlehejte žloutky a cukr do pěny. Když mléko dosáhne téměř bodu varu, za stálého míchání je nalijte na žloutky s cukrem. Pak směs vraťte na oheň a na středním plameni vařte do zhoustnutí. Poté v ní rozpusťte čokoládu, nechte vychladnout a dejte do ledničky. Na ostrůvky vyšlehejte bílky na tuhý sníh a zašlehejte do něj krupicový cukr.

2

V kastrůlku uveďte do varu vodu, lžící vykrajujte kousky sněhu a ve vroucí vodě je nechte minutu takzvaně zatáhnout, aby sníh zpevněl. Sceďte a vychlaďte. Rozlijte čokoládový krém do misek a posaďte do něj ostrůvek.

3

Oříšky nebo mandle vsypte i s tmavým cukrem na suchou pánev a upražte je za občasného promíchání dozlatova. Směsí posypte hotové dezerty a ihned podávejte.

TiP Sněhové ostrůvky posaďte na talíř a na pět vteřin vložte do mikrovlnky na nejvyšší výkon. Sníh zpevní a nabude; ostrůvky se zaručeně nepotopí.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

01.07.2008 21:40
Dnes jsem tento recept zkusila. Čtyřem lidem ze šesti moc chutnal a ostatní cítili sníh jako vajíčko. Možná jsem nechala sníh moc dlouho na vodě nebo nevím. Mrzelo mě, že jim ostrůvek nechutnal, avšak já osobně jsme si moc pochutnala.
13.09.2007 19:33
Recept se nachází v příl.č.12/06, str.11
15.08.2007 07:19
no nevim, nejak se mi nezdaj ty vyslehany bilky ve vode, to bych snad radsi ani nezkousela, bala bych se, aby se nerozmocily..... uz nekdo zkousel ????
15.08.2007 23:09
Bílky nejsou vyšlehané ve vodě ;-) Ve vodě (vařící !) se opravdu zpevní. Ano, už jsem to několikrát zkoušela. Néé plovoucí ostrovy, ale bílkové nočky do polévky. Je to stejný princip 
17.08.2007 12:00
diky za objasneni. spatne jsem se vyjadrila, myslela jsem ty vyslehany bilky, co se pak davaj do ty vody. tohle jsem teda jeste nezkousela, proto mi to prislo takovy divny a ze furt enco pecu :-)

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
AD
Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás
  • Zajímavosti

Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás

Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...