Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3233 kcal
Bílkoviny 167 g
Cukr 134 g
Tuky 221 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tahle klasická francouzská lahůdka (domovské právo na ni má Bretaň) se tradičně podává se žloutkovým vanilkovým krémem, ale čokoládové moře ji učiní ještě mnohem lákavější!

Suroviny

Na krém
mléko 500 ml
žloutek 5 ks
krupicový cukr 50 g
tmavá čokoláda 60 g
Na sněhové ostrůvky
bílek 5 ks
krupicový cukr 30 g
cukr
tmavý hrubozrnný
lískové oříšky 50 g
drcené, lze nahradit mandlemi, na ozdobu
1.  Na krém prohřejte mléko – ale nesmí se vařit. Elektrickými metlami ušlehejte žloutky a cukr do pěny. Když mléko dosáhne téměř bodu varu, za stálého míchání je nalijte na žloutky s cukrem. Pak směs vraťte na oheň a na středním plameni vařte do zhoustnutí. Poté v ní rozpusťte čokoládu, nechte vychladnout a dejte do ledničky. Na ostrůvky vyšlehejte bílky na tuhý sníh a zašlehejte do něj krupicový cukr.

2.  V kastrůlku uveďte do varu vodu, lžící vykrajujte kousky sněhu a ve vroucí vodě je nechte minutu takzvaně zatáhnout, aby sníh zpevněl. Sceďte a vychlaďte. Rozlijte čokoládový krém do misek a posaďte do něj ostrůvek.

3.  Oříšky nebo mandle vsypte i s tmavým cukrem na suchou pánev a upražte je za občasného promíchání dozlatova. Směsí posypte hotové dezerty a ihned podávejte.

TiP  Sněhové ostrůvky posaďte na talíř a na pět vteřin vložte do mikrovlnky na nejvyšší výkon. Sníh zpevní a nabude; ostrůvky se zaručeně nepotopí.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit