Podzimní minibábovičky
Suroviny
Postup
Hrušky oloupejte, stopku přitom ponechte a opatrně je zespodu vykrojte. Do velkého rendlíku dejte šafrán i s vodou, ve které se louhoval, 500 g cukru, 1,3 l vody a citronovou kůru. Zvyšte plamen a zahřejte k varu, vložte hrušky, přiklopte a zvolna vařte 12–15 minut, skoro doměkka. Hrušky vyjměte a osušte. Spodní část hrušek lehce seřízněte, aby lépe stály.
Troubu zahřejte na 200 °C. Připravte si větší košíčky (podle velikosti hrušek).
V jiné misce důkladně smíchejte mouku, zbývající cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl. V míse prošlehejte vejce a k nim vešlehejte mléko, olej a vanilku. Vmíchejte moučnou směs, aby se navlhčila.
Doprostřed košíčků dejte trochu těsta, na něj postavte hrušky, po stranách do 3/4 doplňte těsto. Pečte asi 23 minut, aby se povrch těsta zpevnil. Zapíchnutá špejle by měla z těsta vyjít s pár vlhkými drobky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na říjen: 3 podzimní recepty(3 recepty )
- Muffiny – 1 těsto, 10 variant(10 receptů )
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů )
- Pochutnejte si na sladkých hruškách: recepty od koláčů a muffinů až po netradiční hruškový med(63 receptů )