Podzimní minibábovičky
Suroviny
1 Hrušky oloupejte, stopku přitom ponechte a opatrně je zespodu vykrojte. Do velkého rendlíku dejte šafrán i s vodou, ve které se louhoval, 500 g cukru, 1,3 l vody a citronovou kůru. Zvyšte plamen a zahřejte k varu, vložte hrušky, přiklopte a zvolna vařte 12–15 minut, skoro doměkka. Hrušky vyjměte a osušte. Spodní část hrušek lehce seřízněte, aby lépe stály.
2 Troubu zahřejte na 200 °C. Připravte si větší košíčky (podle velikosti hrušek).
3 V jiné misce důkladně smíchejte mouku, zbývající cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl. V míse prošlehejte vejce a k nim vešlehejte mléko, olej a vanilku. Vmíchejte moučnou směs, aby se navlhčila.
4 Doprostřed košíčků dejte trochu těsta, na něj postavte hrušky, po stranách do 3/4 doplňte těsto. Pečte asi 23 minut, aby se povrch těsta zpevnil. Zapíchnutá špejle by měla z těsta vyjít s pár vlhkými drobky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na říjen: 3 podzimní recepty(3 recepty)
- Muffiny – 1 těsto, 10 variant(10 receptů)
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů)
- Hrušky nasladko aneb 49 ovocných receptů(48 receptů)