Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3105 kcal
Bílkoviny 75 g
Cukr 458 g
Tuky 95 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Plněný perník považuje za nejtradičnější ze svého dvanáctera cukroví. „Recept mám od dnes devětašedesátileté paní Trudky původem z Nýdku u Jablunkova. Pekla ho už její maminka,“ dodává čtenářka Karin Mikulová ze severomoravské Horní Suché a radí ho péct co nejdřív, nejlepší je totiž dobře uleželý.

Suroviny

med 2 PL
vejce 1 ks
rozšlehané + na potření
mouka pšeničná hladká 300 g
smíchat s 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
moučkový cukr 200 g
mléko 2 PL
rum 1 PL
tuzemák
citronová kůra 1 ČL
sušená
perníkové koření 2 ČL
Na nádivku
5 PL
švetsková povidla
sušená pomerančová kůra 1 PL
kandovaná
vlašské ořechy 8 PL
nahrubo
švestky 4 PL
sušené, nakrájené
citronová štáva 1 PL
rozinky
kandované ovoce, fíky, datle, dle chuti nemusí být

1 Med nahřejte a smíchejte s vejcem, moukou, cukrem, mlékem, rumem, kůrou a kořením. Zpracujte tuhé těsto a nechte přes noc odležet v lednici. Švestky a rozinky namočte na několik hodin do rumu; pak smíchejte všechny suroviny na nádivku.

2 Těsto rozválejte, nakrájejte na 5 cm široké pruhy a do středu naneste nádivku. Po delší straně přes ni přehněte těsto, spojte a potřete vejcem. Pečte 5 minut při 200 °C, pak asi 30 minut na 170 °C dozlatova. Vychladlé zabalte do alobalu, za pár dnů zvláční.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit