Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové croissanty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 16
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3616 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 234 g
Tuky 254 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si snídani jako z nejlepší francouzské pekárny. Navíc je to výborný způsob, jak zužitkovat den dva staré croissanty. Doporučujeme podávat je s kávou nebo s kakaem.

Suroviny

změklé
mandle 150 g
jemně mleté, lze nahradit mandlovou moukou
1-2 dny staré
mandle plátky 50 g
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 170°C. Máslo, cukr, mouku a mandle dejte do mixéru a promixujte tak, aby vznikla kompaktní hmota.

2

Croissanty podélně prořízněte (ale nedořízněte, zadní strana by měla zůstat spojená). Uvnitř je potřete mandlovou směsí tak, aby vám zhruba lžíce směsi zbyla. Croissanty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Zbylou mandlovou směsí potřete croissanty shora, posypte je mandlovými plátky a dejte do trouby. Pečte zhruba 10 minut, pak vyjměte a pocukrujte podle chuti. Podávejte vlažné nebo nechte zcela vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín