0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové croissanty
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3616 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 234 g
Tuky 254 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si snídani jako z nejlepší francouzské pekárny. Navíc je to výborný způsob, jak zužitkovat den dva staré croissanty. Doporučujeme podávat je s kávou nebo s kakaem.

Suroviny

máslo 80 g
změklé
moučkový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 2 PL
mandle 150 g
jemně mleté, lze nahradit mandlovou moukou
croissant 4 ks
1-2 dny staré
mandle plátky 50 g
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu předehřejte na 170°C. Máslo, cukr, mouku a mandle dejte do mixéru a promixujte tak, aby vznikla kompaktní hmota.

2 Croissanty podélně prořízněte (ale nedořízněte, zadní strana by měla zůstat spojená). Uvnitř je potřete mandlovou směsí tak, aby vám zhruba lžíce směsi zbyla. Croissanty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Zbylou mandlovou směsí potřete croissanty shora, posypte je mandlovými plátky a dejte do trouby. Pečte zhruba 10 minut, pak vyjměte a pocukrujte podle chuti. Podávejte vlažné nebo nechte zcela vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit