Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kuře s kaštanovou nádivkou

Popis receptu: 
Není Vás doma tolik, abyste snědli celou krůtu? Nebo nemáte 4 hodiny na její pečení? Upečte si kuře jako krůtu, s kaštanovou nádivkou!

celková doba na přípravu: 1 hod a 45 minut

doba na pečení: cca 1 hodina a 15 minut minut

Autor: Jan Pikna
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1 celé kuře

    cca 300 gramů jedlých kaštanů

    4 rohlíky

    půl litru mléka

    5 vajec

    snítka petrželky

    50g másla + další na potření pekáče a kuřete

    lžička muškátového oříšku

    sůl

Příprava jídla

Nejdříve si připravíme nádivku:


1) rohlíky nakrájíme na kousky a namočíme do mléka. Necháme tak dlouho, dokud nenatáhnou dostatek mléka a nezměknou. Potom odlijeme zbylé mléko a vymáčkneme z nich přebytečné mléko.

2) asi 3 minuty povaříme jedlé kaštany. Poté prudce schladíme a oloupeme. Poté je nadrtíme v mixéru

3) rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Bílky našleháme na sníh

4) rozpustíme v mikrovlnce 50g másla

5) nadrobno nasekáme snítku petržele

6) v misce utřeme máslo se žloutky. Přidáme rohlíky (ponecháme si jeden kousek namočeného rohlíku stranou). Přidáme petrželku. Posolíme. Přidáme muškátový oříšek (jednu kávovou lžičku). Přidáme nadrcené kaštany. Přidáme našlehaný sníh

7) dochutíme dle chuti


Jak nadít kuře:


1) kuře omyjeme a nasolíme (zvenku i uvnitř)

2) krk kuřete ucpeme kouskem namočeného rohlíku, který jsme si prve odložili stranou

3) naplníme kuře nádivkou

4) zašijeme otvor nádivky nití

5) rozpálíme troubu na 190 stupňů

6) vymažeme pekáč máslem a vložíme do něj kuře hřbetem nahoru

7) podlijeme cca 1 dcl vody

8) povrch kuřete ještě lehce potřebe máslem

9) pekáč pokryjeme alobalem a dáme do trouby péct

10) po půlhodině pečení kuře otočíme, podlijeme výpekem a opět přikrejeme alobalem

11) po další půl hodině (celkem hodině) odkryjeme alobal, potřeme máslem a dáme do trouby dopéct

12) mezitím začneme připravovat bramborovou kaši

13) jakmile je kuře "dozlatova" vytáhneme jej z trouby a necháme cca 20 minut odpočívat

14) mezitím dokončíme kaši s pažitkou

15) podáváme

autorem receptu je Eva Piknová z Litomyšle

REKLAMA

Přidat komentář