Kořeněné kuřecí špízky jsou skvělou rychlovkou z grilu. Můžete je podávat jako předkrm i jako hlavní chod. Pak k nim určitě přidejte tzatziki, zeleninový salát a chléb pita.
Suroviny
Postup
Na tzatziki okurku osolte a nech-te vykapat v cedníku. Poté ji přendejte do misky, přidejte jogurt, česnek, bylinky a promíchejte. Dochuťte solí, citronovou šťávou, zakápněte olejem a před podáváním ozdobte bylinkami.
Kuřecí maso nakrájejte na kousky nebo na nudličky a dejte do mísy. Přidejte česnek, sůl, koření, olivový olej a vše důkladně promíchejte. Nechte alespoň 20 minut (nejlépe však přes noc) marinovat. Maso postupně napíchejte na špejle nebo jehly a ogrilujte ze všech stran.
Na salát nakrájejte okurku na tenká čtvrtkolečka, rajčátka přepulte nebo nakrájejte na čtvrtiny. Obojí dejte do misky, přidejte nahrubo nakrájenou hladkolistou petržel a cibuli. V misce prošlehejte olivový olej, med nebo javorový sirup a citronovou šťávu. Osolte, opepřete, přilijte k zelenině a promíchejte.
Pita chleby rozpečte na grilu a podávejte se špízky, salátem a tzatziki.
NĚCO NAVÍC
Pokud grilujete na dřevěných špejlích (nebo na bambusových), předem je namočte, aby se nespálily nebo nezačaly hořet. Praktické jsou nerezové grilovací jehly, které stačí po grilování umýt a znovu použít.