Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí šavarma se salátem a tzatziki
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3315 kcal
Bílkoviny 223 g
Sacharidy 106 g
Tuky 207 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kořeněné kuřecí špízky jsou skvělou rychlovkou z grilu. Můžete je podávat jako předkrm i jako hlavní chod. Pak k nim určitě přidejte tzatziki, zeleninový salát a chléb pita. 

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 1 kg
vykostěné
česnek 8 stroužků
drcený
sůl 2 ČL
římský kmín 2 PL
mletý
koriandr mletý 2 PL
kajenský pepř ¼ ČL
zázvor (mletý) 1 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
mleté
olivový olej 6 PL
Na tzatziki
nastrouhaná nahrubo
sůl ½ ČL
česnek 2 stroužky
drcený
kopr 1,5 PL
+ na ozdobení
máta 1,5 PL
+ na ozdobení
na dochucení
olivový olej
na dochucení
Na salát
okurka ½ ks
nakrájená nadrobno
rajčata cherry 250 g
směs žlutých a červených
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nakrájená nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
med 2 ČL
nebo javorový sirup

Postup

1

Na tzatziki okurku osolte a nech-te vykapat v cedníku. Poté ji přendejte do misky, přidejte jogurt, česnek, bylinky a promíchejte. Dochuťte solí, citronovou šťávou, zakápněte olejem a před podáváním ozdobte bylinkami. 

2

Kuřecí maso nakrájejte na kousky nebo na nudličky a dejte do mísy. Přidejte česnek, sůl, koření, olivový olej a vše důkladně promíchejte. Nechte alespoň 20 minut (nejlépe však přes noc) marinovat. Maso postupně napíchejte na špejle nebo jehly a ogrilujte ze všech stran.

3

Na salát nakrájejte okurku na tenká čtvrtkolečka, rajčátka přepulte nebo nakrájejte na čtvrtiny. Obojí dejte do misky, přidejte nahrubo nakrájenou hladkolistou petržel a cibuli. V misce prošlehejte olivový olej, med nebo javorový sirup a citronovou šťávu. Osolte, opepřete, přilijte k zelenině a promíchejte. 

4

Pita chleby rozpečte na grilu a podávejte se špízky, salátem a tzatziki.

NĚCO NAVÍC
Pokud grilujete na dřevěných špejlích (nebo na bambusových), předem je namočte, aby se nespálily nebo nezačaly hořet. Praktické jsou nerezové grilovací jehly, které stačí po grilování umýt a znovu použít.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč