Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,2 (6x)
2. 10. 2023
Kuře na placato marinované v podmáslí
Apetit
Kuře na placato marinované v podmáslí
Apetit


Snadné
> 60 min
4,2 (6x)

Kuře marinované v podmáslí a pečené na placato se může pochlubit extra vypečenou kůžičkou a šťavnatým nasem. Čím déle budete kuře marinovat, tím křehčí bude mít maso a vypečenější kůži. Základ je však kuře dobře osolit. S marinádou můžete i experimentovat, například přidat drcený česnek nebo bylinky – vynikající je jemně nasekaný rozmarýn. Doporučujeme ho podávat s hranolky a zeleninovým salátem à la coleslaw.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na salát à la coleslaw

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 196.25 kcal
  • Bílkoviny 12 g
  • Sacharidy 17.25 g
  • Tuky 8 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/10

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,2/5

Hodnocení receptu

4,2/5
(6 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/10

Říjnové číslo Apetitu se už tradičně zaměřuje na českou kuchyni. České číslo jsme se rozhodli tentokrát pojmout trochu jinak a zaměřili jsme se především na recepty z lokálních surovin. V říjnovém Apetitu najdete recepty nejen na tradiční česká jídla, ale i na ta moderní ze surovin, které tvoří základ našich domácích zásob. Těšit se tedy můžete na klasické i originální recepty z hub či brambor, jídla z poslední domácí sklizně cukety, lilku či rajčat a dezerty plné ořechů. Marek Raditsch vás ve škole vaření naučí dokonalý steak s topinambury a my vás pro změnu provedeme přípravou poctivých knedlíků. Připravili jsme i pět variací na téma pečené kuře – oblíbený nedělní oběd je zahalený do bylinkového, kořeněného či citrusového kabátku. Sepsali jsme pro vás také praktický jídelníček na celý týden a přidali ještě ochutnávku zbrusu nové Kuchařky pro začátečníky. Říjnové číslo Apetitu je v prodeji od 15. 9. 2022. Apetit, napsáno s chutí.