Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře na placato marinované v podmáslí

Kuře na placato marinované v podmáslí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře na placato marinované v podmáslí

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 785 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 69 g
Tuky 32 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuře marinované v podmáslí a pečené na placato se může pochlubit extra vypečenou kůžičkou a šťavnatým nasem. Čím déle budete kuře marinovat, tím křehčí bude mít maso a vypečenější kůži. Základ je však kuře dobře osolit. S marinádou můžete i experimentovat, například přidat drcený česnek nebo bylinky – vynikající je jemně nasekaný rozmarýn. Doporučujeme ho podávat s hranolky a zeleninovým salátem à la coleslaw.

Suroviny

menší
sůl 2 ČL
+ na kuře
pepř
čerstvě mletý
k podávání
Na salát à la coleslaw
na tenké proužky
mrkev 2 ks
oloupaná a nakrájená na tenké nudličky julienne (nebo nastrouhaná)
střední, oloupaná a nakrájená na tenké nudličky julienne
little gem salát 3 ks
nakrájený na tenké nudličky
majonéza 2 PL
vinný ocet červený 2 PL
římský kmín 1 ČL
celý, na sucho opražený
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Upravte kuře ‚naplacato‘. Z kuřete odstřihněte nebo vyřízněte páteř a odstraňte vidlicovou kost. Pak obraťte kuře prsíčky nahoru a dlaní roztlačujte, až se zploští. Podle potřeby odstřihněte poslední špičatý článek křidýlek a zasuňte je směrem dolů. Pak kuře důkladně osolte a nechte 30 minut odpočívat.

2

Do podmáslí vmíchejte 2 lžičky soli a míchejte, dokud se nerozpustí. Pak kuře položte do ploché nádoby, zalijte podmáslím a zakryjte – kuře by ideálně mělo být tekutinou pokryté, pokud není, tak během marinování několikrát maso otočte. Uložte nejméně na 4 hodiny do chladničky, kuře však můžete marinovat až 24 hodin.

3

Kuře před pečením včas vyndejte a nechte dojít pokojové teploty. Troubu rozehřejte na 200°C. Vyjměte kuře z podmáslí a nechte jej dobře okapat (nevadí, když trochu na mase zůstane), marinádu vyhoďte. Kuře v mělkém pekáčku umístěte do středu vyhřáté trouby. Jakmile začne zlátnout, snižte teplotu na 180°C a dopékejte, dokud není hotové – když
do něj píchnete, měla by z něj vytékat čirá šťáva. Upečené kuře nechte 10 minut odpočinout, pak porcujte.

4

Promíchejte všechny přísady na salát. Kuře podávejte se salátem, hranolky a případně výpekem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč