Může se to zdát trochu pracné, ale ručně sekané maso je mnohem jemnější a šťavnatější než z mixéru. Pokud to máte rádi ostré, neváhejte přitvrdit s chilli kořením!
Suroviny
Postup
Nahrubo nasekejte citronovou trávu, chilli papričky, česnek i zázvor, spolu s limetovou kůrou vsypte do mixéru a krátce rozmixujte najemno. Kuřecí prsíčka pokrájejte na drobné kousky.
Pánev nebo wok rozehřejte na vysokém plameni a vlijte oba druhy oleje. Přesuňte směs z mixéru a krátce osmažte. Přidejte kuře i chilli koření a za stálého promíchávání smažte čtyři minuty. Zakápněte rybí nebo sójovou omáčkou, snižte plamen a nechte všechno asi čtyři minuty provařit. Pak vsypte cibuli a smažte ještě minutu.
Sejměte pánev z ohně, vše přelijte limetovou šťávou a vmíchejte bylinky. Podávejte s lístky salátu, špalíčky okurky, výhonky a skrojkem limety.