0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Thajský salát se sekaným kuřetem

Thajský salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Thajský salát se sekaným kuřetem

5 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1277 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 99 g
Tuky 43 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Může se to zdát trochu pracné, ale ručně sekané maso je mnohem jemnější a šťavnatější než z mixéru. Pokud to máte rádi ostré, neváhejte přitvrdit s chilli kořením!

Suroviny

citronová tráva 2 ks
stébla
1 PL
limetková kůra bio
chilli paprička 2 ks
červená, bez semínek
česnek 3 stroužky
zázvor (čerstvý)
čerstvý, jako špička prstu
kuřecí prsa 4 ks
bez kůže a kostí
rostlinný olej 1 PL
sezamový olej 1 PL
chilli sušené 1 ČL
rybí omáčka 50 ml
lze nahradit sojovou
cibule červená 1 ks
pokrájená
limetová šťáva 3 PL
máta 1 hrst
čerstvá
bazalka 1 hrst
čerstvá
koriandr 1 hrst
čerstvý
K podávání
hlávkový salát
3 srdíčka
okurka 1 ks
podélně nakrájená na špalíčky, bez semínek
výhonky mungo 200 g
limeta
skrojky

1 Nahrubo nasekejte citronovou trávu, chilli papričky, česnek i zázvor, spolu s limetovou kůrou vsypte do mixéru a krátce rozmixujte najemno. Kuřecí prsíčka pokrájejte na drobné kousky.

2 Pánev nebo wok rozehřejte na vysokém plameni a vlijte oba druhy oleje. Přesuňte směs z mixéru a krátce osmažte. Přidejte kuře i chilli koření a za stálého promíchávání smažte čtyři minuty. Zakápněte rybí nebo sójovou omáčkou, snižte plamen a nechte všechno asi čtyři minuty provařit. Pak vsypte cibuli a smažte ještě minutu.

3 Sejměte pánev z ohně, vše přelijte limetovou šťávou a vmíchejte bylinky. Podávejte s lístky salátu, špalíčky okurky, výhonky a skrojkem limety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit