Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajský salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1277 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 99 g
Tuky 43 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Může se to zdát trochu pracné, ale ručně sekané maso je mnohem jemnější a šťavnatější než z mixéru. Pokud to máte rádi ostré, neváhejte přitvrdit s chilli kořením!

Suroviny

citronová tráva 2 ks
stébla
1 PL
limetková kůra bio
červená, bez semínek
česnek 3 stroužky
zázvor (čerstvý)
čerstvý, jako špička prstu
bez kůže a kostí
rostlinný olej 1 PL
sezamový olej 1 PL
chilli sušené 1 ČL
rybí omáčka 50 ml
lze nahradit sojovou
pokrájená
limetová šťáva 3 PL
máta 1 hrst
čerstvá
bazalka 1 hrst
čerstvá
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý
K podávání
hlávkový salát
3 srdíčka
podélně nakrájená na špalíčky, bez semínek
skrojky

Postup

1

Nahrubo nasekejte citronovou trávu, chilli papričky, česnek i zázvor, spolu s limetovou kůrou vsypte do mixéru a krátce rozmixujte najemno. Kuřecí prsíčka pokrájejte na drobné kousky.

2

Pánev nebo wok rozehřejte na vysokém plameni a vlijte oba druhy oleje. Přesuňte směs z mixéru a krátce osmažte. Přidejte kuře i chilli koření a za stálého promíchávání smažte čtyři minuty. Zakápněte rybí nebo sójovou omáčkou, snižte plamen a nechte všechno asi čtyři minuty provařit. Pak vsypte cibuli a smažte ještě minutu.

3

Sejměte pánev z ohně, vše přelijte limetovou šťávou a vmíchejte bylinky. Podávejte s lístky salátu, špalíčky okurky, výhonky a skrojkem limety.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/11

Apetit magazín