Tohle jídlo má samé výhody – je lahodné, syté, cenově dostupné a zbytky se dají dobře zamrazit, takže můžete mít porci vždy připravenou pro chvíle, kdy nebudete mít čas vařit.
Suroviny
Postup
V hluboké pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje. Kuře po částech opečte a po zezlátnutí ho dejte stranou. Poté do pánve vsypte cibuli a smažte 8 minut do změknutí. Poté přidejte česnek, chilli a zázvor a smažte 1 minutu na druhé lžíci oleje. Přidejte garam masalu a smažte ještě další minutu.
Vmíchejte arašídové máslo, kokosové mléko a rajčata a přiveďte k varu. Vraťte kuře do pánve a přidejte nasekaný koriandr. Vařte 30 minut, dokud omáčka nezhoustne a kuře nebude hotové.
Podávejte se zbylým koriandrem, praženými arašídy a rýží.
NĚCO NAVÍC
Pokrm můžete podávát s květákovou rýží.
Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.