0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Arašídové kuře

Arašídové kuře
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Arašídové kuře

4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2562 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 99 g
Tuky 152 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo má samé výhody – je lahodné, syté, cenově dostupné a zbytky se dají dobře zamrazit, takže můžete mít porci vždy připravenou pro chvíle, kdy nebudete mít čas vařit. 

Suroviny

avokádový olej 2 PL
kuřecí stehenní řízky 8 ks
bez kůže a kostí, nakrájené na kousky
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
drcený
chilli paprička 2 ks
červená, jemně nakrájená (pokud nemáte rádi příliš pálivé pokrmy, nezapomeňte před nakrájením odstranit semínka)
zázvor (čerstvý) 2 PL
nastrouhaný
garam masala 2 PL
arašídové máslo 100 g
hladké
kokosové mléko 400 ml
konzervovaná rajčata krájená 400 g
koriandr 1 svazek
1/2 nasekaná, z druhé 1/2 obrané lístky
arašídy
opražené, k podávání
rýže
vařená – obyčejná nebo květáková (viz Něco navíc)

Postup

1

V hluboké pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje. Kuře po částech opečte a po zezlátnutí ho dejte stranou. Poté do pánve vsypte cibuli a smažte 8 minut do změknutí. Poté přidejte česnek, chilli a zázvor a smažte 1 minutu na druhé lžíci oleje. Přidejte garam masalu a smažte ještě další minutu.

2

Vmíchejte arašídové máslo, kokosové mléko a rajčata a přiveďte k varu. Vraťte kuře do pánve a přidejte nasekaný koriandr. Vařte 30 minut, dokud omáčka nezhoustne a kuře nebude hotové.

3

Podávejte se zbylým koriandrem, praženými arašídy a rýží.

NĚCO NAVÍC
Pokrm můžete podávát s květákovou rýží

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit