0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Arašídové kuře
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2562 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 99 g
Tuky 152 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo má samé výhody – je lahodné, syté, cenově dostupné a zbytky se dají dobře zamrazit, takže můžete mít porci vždy připravenou pro chvíle, kdy nebudete mít čas vařit. 

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 8 ks
bez kůže a kostí, nakrájené na kousky
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
drcený
chilli paprička 2 ks
červená, jemně nakrájená (pokud nemáte rádi příliš pálivé pokrmy, nezapomeňte před nakrájením odstranit semínka)
zázvor (čerstvý) 2 PL
nastrouhaný
garam masala 2 PL
hladké
konzervovaná rajčata krájená 400 g
koriandr čerstvý 1 svazek
1/2 nasekaná, z druhé 1/2 obrané lístky
opražené, k podávání
rýže
vařená – obyčejná nebo květáková (viz Něco navíc)

Postup

1

V hluboké pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje. Kuře po částech opečte a po zezlátnutí ho dejte stranou. Poté do pánve vsypte cibuli a smažte 8 minut do změknutí. Poté přidejte česnek, chilli a zázvor a smažte 1 minutu na druhé lžíci oleje. Přidejte garam masalu a smažte ještě další minutu.

2

Vmíchejte arašídové máslo, kokosové mléko a rajčata a přiveďte k varu. Vraťte kuře do pánve a přidejte nasekaný koriandr. Vařte 30 minut, dokud omáčka nezhoustne a kuře nebude hotové.

3

Podávejte se zbylým koriandrem, praženými arašídy a rýží.

NĚCO NAVÍC
Pokrm můžete podávát s květákovou rýží

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč