Na jaře vám přijde vhod všechno, co je zelené, křupavé a svěží. Vynechte tradiční přílohu a kuře podávejte s čerstvým salátem a jemným avokádem.
Suroviny
kuřecí prsa
500
g
sůl a pepř
čerstvě mletý
kari koření
1
PL
jogurt bílý
4
PL
římský kmín
3
ČL
semínka
rostlinný olej
1
PL
ledový salát
1
ks
nakrájený nahrubo
avokádo
2
ks
zralé, nakrájené na kostky
naan
250
g
grilovaný a natrhaný na kousky
cibule červená
½
ks
nakrájená na plátky
máta
hrst
natrhané
olej z vlašských ořechů
2
PL
nebo olivový olej
citronová šťáva
1
PL
Postup
1
Kuřecí řízky sklepněte do stejné výšky. Osolte, okořeňte kari a promíchejte s jogurtem. Nechte v chladničce alespoň hodinu marinovat, ale klidně i přes noc.
2
Maso pak posypte římským kmínem. V pánvi na středním plameni rozehřejte olej. Maso opékejte po každé straně dozlatova 7–8 minut. Přendejte na prkénko a nechte pár minut odpočinout. Pak nakrájejte napříč na úhledné plátky.
3
Do mísy dejte ledový salát, avokádo, naan, cibuli, mátu a kuře. Pokapejte ořechovým olejem a citronovou šťávou. Osolte i opepřete a promíchejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Indické hody: 36 nejlepších indických receptů na jednom místě(36 receptů )
- Syté & pestré saláty(23 receptů )