Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indické kuře se salátem
Indické kuře se salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Indické kuře se salátem

3.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2458 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 141 g
Tuky 135 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na jaře vám přijde vhod všechno, co je zelené, křupavé a svěží. Vynechte tradiční přílohu a kuře podávejte s čerstvým salátem a jemným avokádem.

Suroviny

sůl a pepř
čerstvě mletý
kari koření 1 PL
římský kmín 3 ČL
semínka
rostlinný olej 1 PL
ledový salát 1 ks
nakrájený nahrubo
zralé, nakrájené na kostky
naan 250 g
grilovaný a natrhaný na kousky
nakrájená na plátky
máta hrst
natrhané
olej z vlašských ořechů 2 PL
nebo olivový olej

Postup

1

Kuřecí řízky sklepněte do stejné výšky. Osolte, okořeňte kari a promíchejte s jogurtem. Nechte v chladničce alespoň hodinu marinovat, ale klidně i přes noc.

2

Maso pak posypte římským kmínem. V pánvi na středním plameni rozehřejte olej. Maso opékejte po každé straně dozlatova 7–8 minut. Přendejte na prkénko a nechte pár minut odpočinout. Pak nakrájejte napříč na úhledné plátky.

3

Do mísy dejte ledový salát, avokádo, naan, cibuli, mátu a kuře. Pokapejte ořechovým olejem a citronovou šťávou. Osolte i opepřete a promíchejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...