Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Indické kuře se salátem

Na jaře vám přijde vhod všechno, co je zelené, křupavé a svěží. Vynechte tradiční přílohu a kuře podávejte s čerstvým salátem a jemným avokádem.

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
PT20M
Opékání 0:20
Salát

Ingredience

    • 500 g kuřecích prsních řízků
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce kari koření
    • 4 lžíce bílého jogurtu
    • 3 lžičky semínek římského kmínu
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 ledový salát, nakrájený nahrubo
    • 2 zralá avokáda, nakrájená na kostky
    • 250 g chleba naan, grilovaného a natrhaného na kousky
    • 1/2 červené cibule, nakrájená na plátky
    • hrst mátových lístků, natrhaných
    • 2 lžíce ořechového či olivového oleje
    • 1 lžíce citronové šťávy

Příprava jídla

1 Kuřecí řízky sklepněte do stejné výšky. Osolte, okořeňte kari a promíchejte s jogurtem. Nechte v chladničce alespoň hodinu marinovat, ale klidně i přes noc. 

2 Maso pak posypte římským kmínem. V pánvi na středním plameni rozehřejte olej. Maso opékejte po každé straně dozlatova 7–8 minut. Přendejte na prkénko a nechte pár minut odpočinout. Pak nakrájejte napříč na úhledné plátky.

3 Do mísy dejte ledový salát, avokádo, naan, cibuli, mátu a kuře. Pokapejte ořechovým olejem a citronovou šťávou. Osolte i opepřete a promíchejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Klínky ledového salátu s rafinovanou zálivkou

Lodičky s krevetovo-vepřovou pikantní směsí

Syté & pestré saláty

REKLAMA

Přidat komentář