
Indické kuře se salátem
Na jaře vám přijde vhod všechno, co je zelené, křupavé a svěží. Vynechte tradiční přílohu a kuře podávejte s čerstvým salátem a jemným avokádem.
Vydání: 2015/3
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 500 g kuřecích prsních řízků
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce kari koření
- 4 lžíce bílého jogurtu
- 3 lžičky semínek římského kmínu
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 ledový salát, nakrájený nahrubo
- 2 zralá avokáda, nakrájená na kostky
- 250 g chleba naan, grilovaného a natrhaného na kousky
- 1/2 červené cibule, nakrájená na plátky
- hrst mátových lístků, natrhaných
- 2 lžíce ořechového či olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
Příprava jídla
1 Kuřecí řízky sklepněte do stejné výšky. Osolte, okořeňte kari a promíchejte s jogurtem. Nechte v chladničce alespoň hodinu marinovat, ale klidně i přes noc.
2 Maso pak posypte římským kmínem. V pánvi na středním plameni rozehřejte olej. Maso opékejte po každé straně dozlatova 7–8 minut. Přendejte na prkénko a nechte pár minut odpočinout. Pak nakrájejte napříč na úhledné plátky.
3 Do mísy dejte ledový salát, avokádo, naan, cibuli, mátu a kuře. Pokapejte ořechovým olejem a citronovou šťávou. Osolte i opepřete a promíchejte.
Přidat komentář