Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Indické kuře se salátem
Indické kuře se salátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Indické kuře se salátem

3.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2458 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 141 g
Tuky 135 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na jaře vám přijde vhod všechno, co je zelené, křupavé a svěží. Vynechte tradiční přílohu a kuře podávejte s čerstvým salátem a jemným avokádem.

Související recepty

Suroviny

sůl a pepř
čerstvě mletý
kari koření 1 PL
římský kmín 3 ČL
semínka
rostlinný olej 1 PL
ledový salát 1 ks
nakrájený nahrubo
zralé, nakrájené na kostky
naan 250 g
grilovaný a natrhaný na kousky
nakrájená na plátky
máta hrst
natrhané
olej z vlašských ořechů 2 PL
nebo olivový olej

Postup

1

Kuřecí řízky sklepněte do stejné výšky. Osolte, okořeňte kari a promíchejte s jogurtem. Nechte v chladničce alespoň hodinu marinovat, ale klidně i přes noc.

2

Maso pak posypte římským kmínem. V pánvi na středním plameni rozehřejte olej. Maso opékejte po každé straně dozlatova 7–8 minut. Přendejte na prkénko a nechte pár minut odpočinout. Pak nakrájejte napříč na úhledné plátky.

3

Do mísy dejte ledový salát, avokádo, naan, cibuli, mátu a kuře. Pokapejte ořechovým olejem a citronovou šťávou. Osolte i opepřete a promíchejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...