Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Indické kuře se salátem

Indické kuře se salátem

Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2342 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 137 g
Tuky 128 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na jaře vám přijde vhod všechno, co je zelené, křupavé a svěží. Vynechte tradiční přílohu a kuře podávejte s čerstvým salátem a jemným avokádem.

Suroviny

kuřecí prsa 500 g
sůl a pepř
kari koření 1 PL
4 PL
bílý jogurt
3 ČL
semínka římského kmínu
rostlinný olej 1 PL
ledový salát 1 ks
nakrájený nahrubo
avokádo 2 ks
zralé, nakrájené na kostky
naan 250 g
grilovaný a natrhaný na kousky
cibule červená 1 ks
nakrájená na plátky
máta hrst
natrhané
olej z vlašských ořechů 2 PL
citronová štáva 1 PL

1 Kuřecí řízky sklepněte do stejné výšky. Osolte, okořeňte kari a promíchejte s jogurtem. Nechte v chladničce alespoň hodinu marinovat, ale klidně i přes noc. 

2 Maso pak posypte římským kmínem. V pánvi na středním plameni rozehřejte olej. Maso opékejte po každé straně dozlatova 7–8 minut. Přendejte na prkénko a nechte pár minut odpočinout. Pak nakrájejte napříč na úhledné plátky.

3 Do mísy dejte ledový salát, avokádo, naan, cibuli, mátu a kuře. Pokapejte ořechovým olejem a citronovou šťávou. Osolte i opepřete a promíchejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit