Suroviny
Na těsto
vejce
3
ks
krystalový cukr
175
g
hnědý cukr
100
g
mouka pšeničná polohrubá
175
g
vanilkový cukr
1
PL
kypřicí prášek do pečiva
1
PL
skořice
1,5
PL
zázvor (čerstvý)
1
sušený
sůl
špetka
slunečnicový olej
150
ml
mrkev
450
g
nastrouhaná
Na glazuru
mascarpone
115
g
225
g
cream cheese
moučkový cukr
85
g
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
sušená pomerančová kůra
z 1 pomeranče
Rozohrej ruru na 150°C. Vyslahaj vajcia s cukrom do peny cca 5 minut mixerom. Zmiesaj vsetky suche prisady a primiesaj k vyslahanym vajickam. Nakoniec pridaj postruhanu mrkvu a olej a poriadne to pomiesaj. Vylej do vysypanej tortovej formy s priemerom 24 cm a pec cca 55 minut. Zmiesaj vsetky prisady glazury a natri na vychladnutu tortu.