0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zmrzlinový dort s ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 38
Do hodiny Snadné Na 1 dort

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5427 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 485 g
Tuky 343 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmrzlinový dort? Ano! Naprosto dokonalý letní dezert! 

Suroviny

máslo 75 g
změklé + na vymazání
třtinový cukr 175 g
světlý
mouka pšeničná hladká 175 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
sůl 1 špetka
Na zmrzlinu
maliny 200 g
+ k podávání
+ k podávání
moučkový cukr 100 g
+ dvě lžíce na poprášení
vypeckované a nakrájené na kostky

1 Troubu předehřejte na 160/140°C. Vymažte dortovou formu o průměru 20cm a vyložte ji pečicím papírem včetně stěn. Do mísy dejte máslo, cukr, mouku prosátou s kypřicím práškem, vejce, zakysanou smetanu, vanilku a špetku soli a ručním šlehačem krátce prošlehejte. Hladké těsto přesuňte do připravené formy, uhlaďte povrch a pečte 50–55 minut dozlatova, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Vyndejte a nechte chladnout 10 minut, pak vyjměte z formy a nechte zcela vychladnout na mřížce.

2 Použitou formu umyjte a vyložte dvojitou vrstvou potravinářské fólie. Do mísy dejte 1/2 malin, 1/2 rybízu a 2 lžíce moučkového cukru. Mírně rozmačkejte vidličkou a odložte. V jiné míse prošlehejte smetanu, 100g moučkového cukru a mascarpone, aby byl krém lehce našlehaný a držel tvar. Zlehka vmíchejte zakysanou smetanu, broskve a celé i rozmačkané maliny a rybíz. 

3 Korpus prořízněte, aby vznikla 3 stejně vysoká kola. Původně vrchní kolo přijde na dno formy – vložte ho tam (pak se celý zase vyklopí a kulatý opečený vršek bude nahoře). Na něj rozetřete polovinu krému. Na to položte střední kolo korpusu a potřete zbylým krémem. Zakryjte posledním kolem a lehce přitlačte – zbavíte se vzduchových kapes. Zabalte do potravinářské fólie a dejte do mrazáku na alespoň 4 hodiny 

4 Vyjměte dort z mrazáku 20 minut před podáváním. Vyklopte z formy a nakrájejte. Ozdobte odloženým ovocem, poprašte moučkovým cukrem a krájejte na dílky. Co nesníte, můžete vrátit do formy, v mrazáku v nezměněné kvalitě vydrží ještě 2 týdny. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč