Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Višňové koule

Skvělé! Jen je chraňte před dětmi, abyste neměli doma zas až moc veselo.
Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Počet porcí:
Doba přípravy: Do hodiny
P
Cukroví

Ingredience

    • 250 g másla
    • 250 g moučkového cukru
    • 250 g dobrých sušenek, rozdrcených
    • 2 žloutky
    • 1 lžíce tuzemáku
    • špetka pravé vanilky
    • kakao holandského typu na obalování
    • višně naložené v lihu (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 Máslo s cukrem utřete do pěny, přidejte žloutky, rum, vanilku a navrch nasypte rozdrcené sušenky. Na vále posypaném drcenými sušenkami vyválejte plát, z něj odebírejte kousky a balte do nich naložené višně. Koule obalujte v kakau (případně s nastrouhanou čokoládou tak, jako to máme na titulní straně) a skladujte v lednici.

NĚCO NAVÍC
Jak připravíte naložené višně? Z višňového kompotu slijte šťávu a nahraďte ji konzumním lihem (koupíte ho v drogerii, v lékárně nebo na internetu). Nechte alespoň 14 dní odležet.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvoubarevná klubíčka

Mozartovy koule

Čokoládové lanýže

Čokoládové kuličky s překvapením

Kuličky s kandovaným ovocem

Kuličky z bílé čokolády

Marcipánovo-višňové kuličky

Kokosové hvězdičky

Nepečené kokosové kuličky

Cukroví na poslední chvíli

Přidat komentář