0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Višňové koule
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 44
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4698 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 388 g
Tuky 318 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé! Jen je chraňte před dětmi, abyste neměli doma zas až moc veselo.

Suroviny

máslo 250 g
moučkový cukr 250 g
sušenky 250 g
rozdrcené
žloutek 2 ks
rum 1 PL
tuzemák
vanilka 1 špetka
pravá
kakao holandského typu
na obalování
višně
naložené v lihu (viz Něco navíc)

1 Máslo s cukrem utřete do pěny, přidejte žloutky, rum, vanilku a navrch nasypte rozdrcené sušenky. Na vále posypaném drcenými sušenkami vyválejte plát, z něj odebírejte kousky a balte do nich naložené višně. Koule obalujte v kakau (případně s nastrouhanou čokoládou tak, jako to máme na titulní straně) a skladujte v lednici.

NĚCO NAVÍC
Jak připravíte naložené višně? Z višňového kompotu slijte šťávu a nahraďte ji konzumním lihem (koupíte ho v drogerii, v lékárně nebo na internetu). Nechte alespoň 14 dní odležet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit