Višňové koule
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 44
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4698 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 388 g
Tuky 318 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé! Jen je chraňte před dětmi, abyste neměli doma zas až moc veselo.

Suroviny

máslo 250 g
moučkový cukr 250 g
sušenky 250 g
rozdrcené
žloutek 2 ks
rum 1 PL
tuzemák
vanilka 1 špetka
pravá
kakao holandského typu
na obalování
višně
naložené v lihu (viz Něco navíc)

1 Máslo s cukrem utřete do pěny, přidejte žloutky, rum, vanilku a navrch nasypte rozdrcené sušenky. Na vále posypaném drcenými sušenkami vyválejte plát, z něj odebírejte kousky a balte do nich naložené višně. Koule obalujte v kakau (případně s nastrouhanou čokoládou tak, jako to máme na titulní straně) a skladujte v lednici.

NĚCO NAVÍC
Jak připravíte naložené višně? Z višňového kompotu slijte šťávu a nahraďte ji konzumním lihem (koupíte ho v drogerii, v lékárně nebo na internetu). Nechte alespoň 14 dní odležet.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/12

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit