Skvělé! Jen je chraňte před dětmi, abyste neměli doma zas až moc veselo.
Suroviny
máslo
250
g
moučkový cukr
250
g
sušenky
250
g
rozdrcené
žloutek
2
ks
rum
1
PL
tuzemák
vanilka
1
špetka
pravá
na obalování
naložené v lihu (viz Něco navíc)
Postup
1
Máslo s cukrem utřete do pěny, přidejte žloutky, rum, vanilku a navrch nasypte rozdrcené sušenky. Na vále posypaném drcenými sušenkami vyválejte plát, z něj odebírejte kousky a balte do nich naložené višně.
2
Koule obalujte v kakau (případně s nastrouhanou čokoládou tak, jako to máme na titulní straně) a skladujte v lednici.
NĚCO NAVÍC
Jak připravíte naložené višně? Z višňového kompotu slijte šťávu a nahraďte ji konzumním lihem (koupíte ho v drogerii, v lékárně nebo na internetu). Nechte alespoň 14 dní odležet.