Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čekankový salát se sýrovou krajkou

Polovinu červené čekanky můžete nahradit běžnější bílou.

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát Italská

Ingredience

    • 8 lžic strouhaného sýra grana padano nebo gran moravia
    • 8 puků červené podlouhlé čekanky (radicchio di Treviso, prodává např. Billa) nebo 4 puky kulaté (radicchio)
    • 12 plátků sušené krkovice (vakuovanou nabízí například firma Krahulík) nebo coppa di parma (viz Něco navíc)

    NA ZÁLIVKU

    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Zahřejte nepřilnavou pánev a nasypte na ni 2 lžíce sýra tak, abyste vytvořili jednu jednolitou placičku. Jakmile se sýr rozpustí, sejměte pánev ze sporáku. Opatrně obraťte sýrovou placičku a zahřívejte ještě dalších 30 sekund. Stejným způsobem připravte další tři placičky.

2 Čekankové puky očistěte, podlouhlé podélně rozřízněte napůl, kulaté rozkrájejte na čtvrtky. Grilujte je na grilovací pánvi 2 minuty po každé straně. Plátky sušené krkovice opečte dokřupava – buď na pánvi, či v troubě. Prošlehejte přísady na zálivku.

3 Rozdělte čekankové puky a krkovici na čtyři talíře, pokapejte je zálivkou a ozdobte rozlámanými sýrovými placičkami.

NĚCO NAVÍC
Coppa di Parma je sušená italská krkovice připravovaná stejným způsobem jako slavnější parmská šunka. Koupíte ji vakuovanou v supermarketech nebo váženou v italských lahůdkách.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pikantní listy s cizrnou a křupavým chlebem

Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě

Římský salát s ricottou a krevetami

Špenát a rukola s bylinkovou frittatou

Originální saláty 20x jinak

Přidat komentář