Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 932 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 139 g
Tuky 29 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladké rozinky skvěle doplňují chuť čekanky, která je příjemně nahořklá.

Suroviny

fazolky zelené 300 g
čekanka 4 ks
menší
rozinky 150 g
sultánky
Na zálivku
vinný ocet červený 2 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský 2 PL
hořčice hrubozrnná 1 ČL
petrželka hrst
na ozdobení

Postup

1

1 Rozinky zalijte vroucí vodou a nechte je patnáct minut namočené. Vhoďte fazolky do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte čtyři až pět minut. Sceďte a ihned zchlaďte pod tekoucí ledovou vodou.

2 Rozkrojte čekanku podélně napůl a rozeberte na listy. V míse promíchejte se slitými rozinkami a fazolkami. Prošlehejte přísady na zálivku a promíchejte ji se salátem. Ozdobte petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC Sladké rozinky skvěle doplňují chuť čekanky, která je příjemně nahořklá. Tenhle salát podávejte hned, výborný je s kořeněným grilovaným steakem z kuřecího, vepřového i hovězího masa.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...