Sladké rozinky skvěle doplňují chuť čekanky, která je příjemně nahořklá.
Suroviny
fazolky zelené
300
g
čekanka
4
ks
menší
rozinky
150
g
sultánky
Na zálivku
vinný ocet červený
2
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský
2
PL
hořčice hrubozrnná
1
ČL
petrželka
hrst
na ozdobení
Postup
1
1 Rozinky zalijte vroucí vodou a nechte je patnáct minut namočené. Vhoďte fazolky do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte čtyři až pět minut. Sceďte a ihned zchlaďte pod tekoucí ledovou vodou.
2 Rozkrojte čekanku podélně napůl a rozeberte na listy. V míse promíchejte se slitými rozinkami a fazolkami. Prošlehejte přísady na zálivku a promíchejte ji se salátem. Ozdobte petrželkou a podávejte.
NĚCO NAVÍC Sladké rozinky skvěle doplňují chuť čekanky, která je příjemně nahořklá. Tenhle salát podávejte hned, výborný je s kořeněným grilovaným steakem z kuřecího, vepřového i hovězího masa.