Salát s enoki, špenátem, čočkou a s čekankou

Salát s enoki, špenátem, čočkou a s čekankou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1040 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 117 g
Tuky 39 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Japonské houby enoki mají velmi jemnou chuť a krásně křupou, proto si je nejlíp vychutnáte zasyrova.

Suroviny

houby 300 g
houby enoki
čočka 150 g
uvařená
baby špenát 60 g
čerstvý
čekanka 1 ks
čekankový puk
Na zálivku
olivový olej extra panenský 2.5 PL
balzamikový ocet 1.5 PL
sójová omáčka 0.5 PL
chilli paprička 0.5 ks
čerstvá, bez semínek, nadrobno nasekaná
česnek 1 stroužek
menší, drcený
med 0.5 PL

1 Nejlépe ve skleničce se šroubovacím uzávěrem prošlehejte suroviny na zálivku. Čekankový puk rozdělte. Špenát omyjte, osušte a smíchejte s uvařenou čočkou, houbami enoki a čekankovými listy. Zakápněte zálivkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit