Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1040 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 117 g
Tuky 39 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Japonské houby enoki mají velmi jemnou chuť a krásně křupou, proto si je nejlíp vychutnáte zasyrova.

Suroviny

houby 300 g
houby enoki
čočka 150 g
uvařená
čerstvý
čekanka 1 ks
čekankový puk
Na zálivku
olivový olej extra panenský 2,5 PL
balzamikový ocet 1,5 PL
sójová omáčka ½ PL
čerstvá, bez semínek, nadrobno nasekaná
česnek 1 stroužek
menší, drcený
med ½ PL

Postup

1

Nejlépe ve skleničce se šroubovacím uzávěrem prošlehejte suroviny na zálivku. Čekankový puk rozdělte. Špenát omyjte, osušte a smíchejte s uvařenou čočkou, houbami enoki a čekankovými listy. Zakápněte zálivkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč