Japonské houby enoki mají velmi jemnou chuť a krásně křupou, proto si je nejlíp vychutnáte zasyrova.
Suroviny
houby
300
g
houby enoki
čočka
150
g
uvařená
baby špenát
60
g
čerstvý
čekanka
1
ks
čekankový puk
Na zálivku
olivový olej extra panenský
2,5
PL
balzamikový ocet
1,5
PL
sójová omáčka
½
PL
chilli paprička
½
ks
čerstvá, bez semínek, nadrobno nasekaná
česnek
1
stroužek
menší, drcený
med
½
PL
1 Nejlépe ve skleničce se šroubovacím uzávěrem prošlehejte suroviny na zálivku. Čekankový puk rozdělte. Špenát omyjte, osušte a smíchejte s uvařenou čočkou, houbami enoki a čekankovými listy. Zakápněte zálivkou a podávejte.