0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čekankový salát se sýrovou krajkou

Čekankový salát se sýrovou krajkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čekankový salát se sýrovou krajkou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3759 kcal
Bílkoviny 368 g
Sacharidy 19 g
Tuky 235 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polovinu červené čekanky můžete nahradit běžnější bílou.

Suroviny

8 PL
sýr grana padano strouhaný či lze nahradit sýrem gran moravia
čekanka 8
červená, podlouhlá (radicchio di Treviso, prodává např. Billa) či 4 puky kulaté (radicchio)
krkovice 12 plátků
sušená, vakuovaná např. od firmy Krahulík či coppa di parma (viz Něco navíc)
Na zálivku
olivový olej panenský 4 PL
balzamikový ocet 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Zahřejte nepřilnavou pánev a nasypte na ni 2 lžíce sýra tak, abyste vytvořili jednu jednolitou placičku. Jakmile se sýr rozpustí, sejměte pánev ze sporáku. Opatrně obraťte sýrovou placičku a zahřívejte ještě dalších 30 sekund. Stejným způsobem připravte další tři placičky.

2 Čekankové puky očistěte, podlouhlé podélně rozřízněte napůl, kulaté rozkrájejte na čtvrtky. Grilujte je na grilovací pánvi 2 minuty po každé straně. Plátky sušené krkovice opečte dokřupava – buď na pánvi, či v troubě. Prošlehejte přísady na zálivku.

3 Rozdělte čekankové puky a krkovici na čtyři talíře, pokapejte je zálivkou a ozdobte rozlámanými sýrovými placičkami.

NĚCO NAVÍC
Coppa di Parma je sušená italská krkovice připravovaná stejným způsobem jako slavnější parmská šunka. Koupíte ji vakuovanou v supermarketech nebo váženou v italských lahůdkách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč