Polovinu červené čekanky můžete nahradit běžnější bílou.
Suroviny
Postup
Zahřejte nepřilnavou pánev a nasypte na ni 2 lžíce sýra tak, abyste vytvořili jednu jednolitou placičku. Jakmile se sýr rozpustí, sejměte pánev ze sporáku. Opatrně obraťte sýrovou placičku a zahřívejte ještě dalších 30 sekund. Stejným způsobem připravte další tři placičky.
Čekankové puky očistěte, podlouhlé podélně rozřízněte napůl, kulaté rozkrájejte na čtvrtky. Grilujte je na grilovací pánvi 2 minuty po každé straně. Plátky sušené krkovice opečte dokřupava – buď na pánvi, či v troubě. Prošlehejte přísady na zálivku.
Rozdělte čekankové puky a krkovici na čtyři talíře, pokapejte je zálivkou a ozdobte rozlámanými sýrovými placičkami.
NĚCO NAVÍC
Coppa di Parma je sušená italská krkovice připravovaná stejným způsobem jako slavnější parmská šunka. Koupíte ji vakuovanou v supermarketech nebo váženou v italských lahůdkách.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )