Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čekankový salát se sýrovou krajkou
Čekankový salát se sýrovou krajkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čekankový salát se sýrovou krajkou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3759 kcal
Bílkoviny 368 g
Sacharidy 19 g
Tuky 235 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polovinu červené čekanky můžete nahradit běžnější bílou.

Suroviny

8 PL
sýr grana padano strouhaný či lze nahradit sýrem gran moravia
čekanka 8
červená, podlouhlá (radicchio di Treviso, prodává např. Billa) či 4 puky kulaté (radicchio)
krkovice 12 plátků
sušená, vakuovaná např. od firmy Krahulík či coppa di parma (viz Něco navíc)
Na zálivku
olivový olej panenský 4 PL
balzamikový ocet 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Zahřejte nepřilnavou pánev a nasypte na ni 2 lžíce sýra tak, abyste vytvořili jednu jednolitou placičku. Jakmile se sýr rozpustí, sejměte pánev ze sporáku. Opatrně obraťte sýrovou placičku a zahřívejte ještě dalších 30 sekund. Stejným způsobem připravte další tři placičky.

2

Čekankové puky očistěte, podlouhlé podélně rozřízněte napůl, kulaté rozkrájejte na čtvrtky. Grilujte je na grilovací pánvi 2 minuty po každé straně. Plátky sušené krkovice opečte dokřupava – buď na pánvi, či v troubě. Prošlehejte přísady na zálivku.

3

Rozdělte čekankové puky a krkovici na čtyři talíře, pokapejte je zálivkou a ozdobte rozlámanými sýrovými placičkami.

NĚCO NAVÍC
Coppa di Parma je sušená italská krkovice připravovaná stejným způsobem jako slavnější parmská šunka. Koupíte ji vakuovanou v supermarketech nebo váženou v italských lahůdkách.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...