Salát s hruškami a modrým sýrem

Salát s hruškami a modrým sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 896 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 60 g
Tuky 56 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Předkrm s francouzským šarmem. Neklamný důkaz, že hrušky se přátelí opravdu s každým – se sýrem, ořechy i se zeleninou.

Související recepty

Suroviny

hrušky 2 ks
pevné
baby špenát 100 g
čekanka 100 g
červená (radicchio)
vlašské ořechy 1 hrst
nasucho opražené, nasekané nahrubo
sýr s modrou plísní 100 g
vinný ocet červený 75 ml
olivový olej 1 PL
extra panenský
med 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Hrušky překrojte napůl, vyřízněte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Spolu se špenátem a čekankou je naaranžujte na salátový talíř, navrch rozdrobte sýr a salát posypte ořechy.

2 Vinný ocet prošlehejte se lžící olivového oleje a medem a dochuťte solí a pepřem. Přelijte přes salát a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit