Předkrm s francouzským šarmem. Neklamný důkaz, že hrušky se přátelí opravdu s každým – se sýrem, ořechy i se zeleninou.
Suroviny
hruška
2
ks
pevné
baby špenát
100
g
čekanka
100
g
červená (radicchio)
vlašské ořechy
1
hrst
nasucho opražené, nasekané nahrubo
sýr s modrou plísní
100
g
vinný ocet červený
75
ml
olivový olej
1
PL
extra panenský
med
2
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Hrušky překrojte napůl, vyřízněte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Spolu se špenátem a čekankou je naaranžujte na salátový talíř, navrch rozdrobte sýr a salát posypte ořechy.
2
Vinný ocet prošlehejte se lžící olivového oleje a medem a dochuťte solí a pepřem. Přelijte přes salát a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů )