Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nejjednodušší rizoto s plody moře na světě

Rizoto je ideální jídlo pro mikrovlnkový ,eintopf‘. Příprava se obejde skoro bez míchání, takže se mezitím můžete v klidu podívat na zprávy.
Vydání: 2005/10
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření:25 minut
P
Italská

Ingredience

    • 1 cibuli, jemně nasekanou
    • 1 bulvu fenyklu, pokrájenou na tenké proužky
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 300 g rýže vhodné na rizoto
    • 500 ml zeleninového vývaru
    • 300 g mořských plodů, rozmrazených
    • 100 g mraženého hrášku
    • 3 lžíce strouhaného parmazánu
    • šťávu a kůru z jednoho citronu
    • hrst lístků petrželky, hrubě posekaných 

Příprava jídla

1. Cibuli a fenykl vložte do vhodné mísy, zakápněte olejem a mikrovlňte pět minut na vysoký výkon. Pak vmíchejte rýži, přelijte vývarem, zakryjte mísu talířem a pokračujte 10–15 minut na stejný výkon, nebo až bude rýže skoro uvařená.

2. Přidejte mořské plody a hrášek, přikryjte a vařte opět na vysoký výkon dvě až tři minuty, aby rýže došla. Vmíchejte parmazán i citronovou šťávu a nechte chvíli odstát. Podávejte s petrželkou smíchanou s citronovou kůrou.

Stupňování
Mikrovlnky se liší výkonem, ale obecně platí níže uvedené rozmezí  (pro jistotu se však podívejte do návodu). Pokud máte slabší troubu, nastavte ji na nejbližší stupeň a úměrně prodlužte dobu přípravy.
nízký     90–150 wattů
rozmrazování    300–350 wattů
střední    450–500 wattů
vyšší    650–750 wattů
vysoký    850 wattů
maximální    1000 wattů
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.10/05, str.15

Přidat komentář