Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažené jehněčí kotlety

Jehněčí kotletky svádějí ke grilování. My jsme je ale obalili v čerstvě připravené strouhance promíchané s parmazánem a po italsku osolili až po osmažení dozlatova. A výsledek stojí za to!

Vydání: 2011/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT6M
Smažení 0:06
Maso Italská

Ingredience

    • 200 g toustového chleba
    • 1 kg jehněčích kotletek
    • 3 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 50 g strouhaného parmazánu
    • olivový olej na smažení
    • polníček k podávání

Příprava jídla

1 Nejdřív si připravte strouhanku; nejrychlejší způsob je rozmixovat toustový chleba – klidně nahrubo. Pak ho rozprostřete na plech vyložený papírem na pečení a dejte ho do trouby předehřáté na 220 °C. Pečte 10–15 minut, aby proschl, ale měl by zůstat bílý. Znovu rozmixujte, tentokrát najemno a nechte vychladnout.

2 Vzniklou strouhanku promíchejte s parmazánem. Vejce rozšlehejte a řádně osolte i opepřete. Kotletky protáhněte vejcem a pak je obalte v ochucené strouhance.

3 V pánvi rozehřejte asi 1 cm vysokou vrstvu olivového oleje. Usmažte v něm kotletky dozlatova, 2–3 minuty z každé strany. Nechte okapat přebytečný tuk na papírové utěrce a osolte.

4 Podávejte na lůžku z polníčku s ještě vlažným bramborovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Jehněčí kotletky si do našich obchodů razí cestu jen zvolna. Občas se objeví v supermarketech a měl by vám je objednat každý dobrý řezník. Můžete si je i nasekat z jehněčího hřbetu prodávaného v celku – jen budou bez efektní vyčnívající kůstky, za kterou se tak dobře drží při okusování. Sázkou na jistotu jsou prodejny s arabskými potravinami, například Barakat (www.barakat.cz) nebo Farah (www.ita.cz), kde seženete i kůzlečí maso. On-line zkuste www.jehnecimaso.cz či www.jehneci.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí krk pečený na másle s bramborami

Kuře s citrony & petrželkové brambory

Bramborový salát

Kůzlečí pečeně s bramborami

Králičí roláda na mléce

REKLAMA

Přidat komentář