Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované jehněčí s pečeným fenyklem a relišem z hroznového vína
Grilované jehněčí s pečeným fenyklem a relišem z hroznového vína
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Grilované jehněčí s pečeným fenyklem a relišem z hroznového vína

5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1771 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 37 g
Tuky 144 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete ohromit svou drahou polovičku večeří pro dva? Vsaďte na originální recept Olii Hercules inspirovaný východoevropskými kuchyněmi. Kombinace jehněčího, fenyklu a sladko-kyselého reliše z hroznového vína je vskutku rafinovaná.

Suroviny

sůl
olivový olej 2 PL
nebo řepkový
jablečný ocet 2 PL
hnědý cukr 1 ČL
červené, kuličky překrojené napůl
červená nebo zelená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
máta 1 hrst
lístky nasekané

Postup

1

Rozpalte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Z fenyklu odstraňte tuhé horní stonky (můžete je uložit do mrazáku a přidat do zeleninového vývaru) a bulvy nakrájejte na jemné proužky. Do pekáčku nalijte olej a dejte jej rozehřát do trouby. Do horkého oleje vsypte fenykl, osolte a 15 minut pečte. 

2

Na reliš smíchejte ocet, cukr a špetku soli, až se cukr a sůl rozpustí. Ochutnejte, směs by měla chutnat sladkokysele, podle chuti dolaďte. Smíchejte s hroznovým vínem a chilli.

3

Pánev s těžkým dnem zahřejte na středním plameni nasucho. Jehněčí kotlety osolte. Pomocí grilovacích kleští vložte do rozehřáté pánve kotlety boční stranou s tukovým krytím dolů. Cílem je, aby kotlety pustily tuk a v této partii se vypekly dozlatova. Postupujte po dávkách. Pak položte kotlety do pánve na plocho a rychle je opečte, stačí 1–2 minuty po každé straně. Položte maso na opečený fenykl a vložte do trouby na dalších 7–10 minut, podle toho, jak propečené maso chcete. Před podáváním vmíchejte do reliše nasekanou mátu a podávejte s jehněčím a fenyklem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín