0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované jehněčí s pečeným fenyklem a relišem z hroznového vína

Grilované jehněčí s pečeným fenyklem a relišem z hroznového vína
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Grilované jehněčí s pečeným fenyklem a relišem z hroznového vína

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1771 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 37 g
Tuky 144 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete ohromit svou drahou polovičku večeří pro dva? Vsaďte na originální recept Olii Hercules inspirovaný východoevropskými kuchyněmi. Kombinace jehněčího, fenyklu a sladko-kyselého reliše z hroznového vína je vskutku rafinovaná.

Suroviny

fenykl 2 ks
sůl
olivový olej 2 PL
nebo řepkový
jablečný ocet 2 PL
hnědý cukr 1 ČL
hroznové víno 50 g
červené, kuličky překrojené napůl
chilli paprička 1 ks
červená nebo zelená, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
jehněčí kotlety 4 ks
máta 1 hrst
lístky nasekané

Postup

1

Rozpalte troubu na 200°C (horkovzdušnou na 180°C). Z fenyklu odstraňte tuhé horní stonky (můžete je uložit do mrazáku a přidat do zeleninového vývaru) a bulvy nakrájejte na jemné proužky. Do pekáčku nalijte olej a dejte jej rozehřát do trouby. Do horkého oleje vsypte fenykl, osolte a 15 minut pečte. 

2

Na reliš smíchejte ocet, cukr a špetku soli, až se cukr a sůl rozpustí. Ochutnejte, směs by měla chutnat sladkokysele, podle chuti dolaďte. Smíchejte s hroznovým vínem a chilli.

3

Pánev s těžkým dnem zahřejte na středním plameni nasucho. Jehněčí kotlety osolte. Pomocí grilovacích kleští vložte do rozehřáté pánve kotlety boční stranou s tukovým krytím dolů. Cílem je, aby kotlety pustily tuk a v této partii se vypekly dozlatova. Postupujte po dávkách. Pak položte kotlety do pánve na plocho a rychle je opečte, stačí 1–2 minuty po každé straně. Položte maso na opečený fenykl a vložte do trouby na dalších 7–10 minut, podle toho, jak propečené maso chcete. Před podáváním vmíchejte do reliše nasekanou mátu a podávejte s jehněčím a fenyklem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč