Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kynuté makové koláčky

Popis receptu: 
Four Seasons Hotel Prague na FB, fotogalerie A dalsi recept - tentokrat od naseho cukrare Jirky Sediveho. Je to stary rodinny recept na tradicni makove kolace. Jak se vam libi?
Autor: Jana Novotná
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    na zhruba 30 koláčků potřebujeme: 600g hladké mouky 40g droždí 100g cukru 100g tuku 2 ks žloutky 320g másla 1.4 l mléka citronová kůra

Příprava jídla

1. droždí, vlažné mléko a polovinu cukru a 50g mouky – smícháme a vytvoříme kvásek , necháme “vypěnit” ´- vykypět. 2. do mísy s moukou mlékem, cukrem, žloutky, máslem, citronovou kůrou vlijeme kvásek. 3. důkladně promícháme – těsto se nesmí lepit k míse. 4. těsto musí být na dotek hebké a měkké jako polštář 5. na teplém místě necháme vykynout. 6. z těsta oddělujeme části těsta a tvoříme válečky. 7. z válečků krájíme malé kousky, ze kterých tvoříme malé kuličky. 8. kuličky klademe na vymaštěný plech – ne moc u sebe! 9. po vykynutí uprostřed zmačkneme plochým předmětem tak, aby nám zůstali vyšší okraje. 10. potřeme žloutkem 11. plníme makovou nebo tvarohovou náplní nebo švestkovými povidly 12. na povrchu posypeme drobenkou z másla a hrubé mouky s krystalovým cukrem + skořice. 13. zdobíme mandlemi a hrozinkami. Pečeme při 170 °C. Po upečení potřeme rumem nebo jiným aromatickým destilátem.
REKLAMA

Přidat komentář