Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Na cca 30 koláčků
mouka pšeničná hladká 600 g
droždí 40 g
cukr 100 g
tuk 100 g
žloutek 2 ks
máslo 320 g
mléko 1.4 l
citronová štáva
1. droždí, vlažné mléko a polovinu cukru a 50g mouky – smícháme a vytvoříme kvásek , necháme “vypěnit” ´- vykypět. 2. do mísy s moukou mlékem, cukrem, žloutky, máslem, citronovou kůrou vlijeme kvásek. 3. důkladně promícháme – těsto se nesmí lepit k míse. 4. těsto musí být na dotek hebké a měkké jako polštář 5. na teplém místě necháme vykynout. 6. z těsta oddělujeme části těsta a tvoříme válečky. 7. z válečků krájíme malé kousky, ze kterých tvoříme malé kuličky. 8. kuličky klademe na vymaštěný plech – ne moc u sebe! 9. po vykynutí uprostřed zmačkneme plochým předmětem tak, aby nám zůstali vyšší okraje. 10. potřeme žloutkem 11. plníme makovou nebo tvarohovou náplní nebo švestkovými povidly 12. na povrchu posypeme drobenkou z másla a hrubé mouky s krystalovým cukrem + skořice. 13. zdobíme mandlemi a hrozinkami. Pečeme při 170 °C. Po upečení potřeme rumem nebo jiným aromatickým destilátem.
Autor: Jana Novotná

Obchod Apetit