0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zmrzlina s lesními jahodami

Zmrzlina s lesními jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zmrzlina s lesními jahodami

3.9/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1567 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 174 g
Tuky 75 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Božsky krémová a prakticky bezpracná! Zmrzlina s lesními jahodami je pro léto jako dělaná.

Suroviny

jahody 230 g
lesní
krupicový cukr 140 g
přírodní
dezertní

Postup

1

Dvě třetiny jahod nasypte do mělkého talíře. Posypte 50 g cukru, zalijte vínem a nechte jahody macerovat, zatímco budete šlehat smetanu.

2

Zbytek cukru a smetanu dejte do mísy a prošlehejte, až směs zhoustne. Pomocí stěrky do smetany opatrně zatřete jahody s cukrem a vínem.

3

Směs přesuňte do pevné nádoby, nejlépe kovové nebo plastové, a mrazte aspoň čtyři hodiny. Podávejte ve vychlazených miskách, posypané zbylými jahodami.

Proč nezkusit?  Jahůdky se uplatní třeba se šlehačkou, navršené na kolečkách vykrojených z lístkového těsta a upečených – tak je mají rádi ve Francii.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč