Zmrzlina s lesními jahodami

Zmrzlina s lesními jahodami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1567 kcal
Bílkoviny 15 g
Cukr 174 g
Tuky 75 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Božsky krémová a prakticky bezpracná!

Suroviny

jahody 230 g
lesní
krupicový cukr 140 g
přírodní
víno bílé 200 ml
dezertní
zakysaná smetana 500 ml
1.  Dvě třetiny jahod nasypte do mělkého talíře. Posypte 50 g cukru, zalijte vínem a nechte jahody macerovat, zatímco budete šlehat smetanu.

2.  Zbytek cukru a smetanu dejte do mísy a prošlehejte, až směs zhoustne. Pomocí stěrky do smetany opatrně zatřete jahody s cukrem a vínem. Směs přesuňte do pevné nádoby, nejlépe kovové nebo plastové, a mrazte aspoň čtyři hodiny. Podávejte ve vychlazených miskách, posypané zbylými jahodami.

Proč nezkusit?  Jahůdky se uplatní třeba se šlehačkou, navršené na kolečkách vykrojených z lístkového těsta a upečených – tak je mají rádi ve Francii.

Apetit magazín

  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit