Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zmrzlina s lesními jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1567 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 174 g
Tuky 75 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Božsky krémová a prakticky bezpracná! Zmrzlina s lesními jahodami je pro léto jako dělaná.

Suroviny

jahody 230 g
lesní
přírodní
dezertní

Postup

1

Dvě třetiny jahod nasypte do mělkého talíře. Posypte 50 g cukru, zalijte vínem a nechte jahody macerovat, zatímco budete šlehat smetanu.

2

Zbytek cukru a smetanu dejte do mísy a prošlehejte, až směs zhoustne. Pomocí stěrky do smetany opatrně zatřete jahody s cukrem a vínem.

3

Směs přesuňte do pevné nádoby, nejlépe kovové nebo plastové, a mrazte aspoň čtyři hodiny. Podávejte ve vychlazených miskách, posypané zbylými jahodami.

Proč nezkusit?  Jahůdky se uplatní třeba se šlehačkou, navršené na kolečkách vykrojených z lístkového těsta a upečených – tak je mají rádi ve Francii.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...