0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečená rebarbora s mascarpone

Zapečená rebarbora s mascarpone

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 124 g
Tuky 101 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky pečení si rebarbora zachová nádhernou barvu a tvar. Této lahůdce by však měli odolat ti, kdo mají problémy s ledvinami, močovými cestami, revmatismem či žlučníkovými kaménky.

Suroviny

rebarbora 700 g
víno růžové 100 ml
sušená pomerančová kůra 5 proužek
badyán 2 hvězdičky
hnědý cukr 80 g
mascarpone 250 g

1 Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Rebarborové řapíky omyjte, osušte, oloupejte a rozkrájejte nejprve podélně napůl, pak příčně na kusy dlouhé jako prst. Naklaďte je do mělké zapékací nádoby a zalijte vínem. Mezi rebarboru vtiskněte badyán i pomerančovou kůru a vše pocukrujte.

2 Těsně zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě dvacet minut; rebarbora musí změknout. Odkryjte a ještě pět minut pečte, aby šťáva zhoustla.

3 Rebarboru rozdělte na talířky a podávejte s kopečkem mascarpone.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč