Díky pečení si rebarbora zachová nádhernou barvu a tvar. Této lahůdce by však měli odolat ti, kdo mají problémy s ledvinami, močovými cestami, revmatismem či žlučníkovými kaménky.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
rebarbora
700
g
víno růžové
100
ml
sušená pomerančová kůra
5
proužek
badyán
2
hvězdičky
hnědý cukr
80
g
mascarpone
250
g
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
2
Rebarborové řapíky omyjte, osušte, oloupejte a rozkrájejte nejprve podélně napůl, pak příčně na kusy dlouhé jako prst. Naklaďte je do mělké zapékací nádoby a zalijte vínem. Mezi rebarboru vtiskněte badyán i pomerančovou kůru a vše pocukrujte.
3
Těsně zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě dvacet minut; rebarbora musí změknout. Odkryjte a ještě pět minut pečte, aby šťáva zhoustla.
4
Rebarboru rozdělte na talířky a podávejte s kopečkem mascarpone.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedinečné dezerty s rebarborou(14 receptů )
Komentáře