Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Legendární jhočeská HOUBOVKA od maminky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Legendární jhočeská HOUBOVKA od maminky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

houby
vývar hovězí 1.5 l
cibule 1 ks
smetana 2
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 2 PL
olej
lze nahradit sádlem
kmín
sůl 1 PL
pepř

Houbičky očistíme, nakrájíme a necháme okapat. Na oleji a sádle zpěníme cibulku, přidáme okapané houby, osolíme, opeříme, přidáme kmín a zarestujeme (10 min). Přilejelme vývar a vaříme cca 30 minutek. V míse smícháme do hladka smetanu s vejci a hladkou moukou a pomalu přimícháme k povařeným houbám. Lehce prohřejem, necháme odklopenou poklici pomalu promícháváme pod již vypnutým sporákem. Bude se dělat nádherný škraloup, který vmícháváme do omáčky zpět.

Autor: mates175

Obchod Apetit