
Uživatelský
recept
recept
Legendární jhočeská HOUBOVKA od maminky
Popis receptu:
Houbová omáčka
Autor: Martin Kašpárek
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do hodiny
Ingredience
-
velký cedník plný hub
1,5 l hovězího vývaru
1ks cibule
2 x smetana
2 x vejce
hladká mouka - 2 až 3 lžíce
olej, sádlo
mletý kmín 1/2 lžičky
sůl,
pepř
Příprava jídla
Houbičky očistíme, nakrájíme a necháme okapat.
Na oleji a sádle zpěníme cibulku, přidáme okapané houby, osolíme, opeříme, přidáme kmín a zarestujeme (10 min). Přilejelme vývar a vaříme cca 30 minutek.
V míse smícháme do hladka smetanu s vejci a hladkou moukou a pomalu přimícháme k povařeným houbám. Lehce prohřejem, necháme odklopenou poklici pomalu promícháváme pod již vypnutým sporákem. Bude se dělat nádherný škraloup, který vmícháváme do omáčky zpět.
Přidat komentář