Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Legendární jhočeská HOUBOVKA od maminky

Popis receptu: 
Houbová omáčka
Autor: Martin Kašpárek
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    velký cedník plný hub 1,5 l hovězího vývaru 1ks cibule 2 x smetana 2 x vejce hladká mouka - 2 až 3 lžíce olej, sádlo mletý kmín 1/2 lžičky sůl, pepř

Příprava jídla

Houbičky očistíme, nakrájíme a necháme okapat. Na oleji a sádle zpěníme cibulku, přidáme okapané houby, osolíme, opeříme, přidáme kmín a zarestujeme (10 min). Přilejelme vývar a vaříme cca 30 minutek. V míse smícháme do hladka smetanu s vejci a hladkou moukou a pomalu přimícháme k povařeným houbám. Lehce prohřejem, necháme odklopenou poklici pomalu promícháváme pod již vypnutým sporákem. Bude se dělat nádherný škraloup, který vmícháváme do omáčky zpět.
REKLAMA

Přidat komentář