0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené špagety s kuřecím masem a houbami

Zapečené špagety s kuřecím masem a houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené špagety s kuřecím masem a houbami

4.4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4431 kcal
Bílkoviny 209 g
Sacharidy 169 g
Tuky 302 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednou jsem se před hostincem mých rodičů potkal s velmi příjemným starším párem. Když se dozvěděli, že jedu do Itálie, poradili mi, abych se určitě podíval po krůtím tetrazzini. Neměl jsem ponětí, o čem mluví, ale pak jsem – úplnou náhodou – narazil na recept na kuřecí tetrazzini ve staré italské kuchařce, a je vynikající. Trochu obyčejný, ale strašně dobrý. Tady je má verze…

Suroviny

houby 20 g
sušené, menší hrst, lesní
olivový olej
bez kostí, bez kůže, na kousky
sůl mořská
pepř mletý
čerstvě umletý
česnek 2 stroužky
oloupané, tenké plátky
houby 350 g
čerstvé, očištěné, rozlámané
víno bílé 200 ml
špagety (těstoviny) 445 g
suché
smetana ke šlehání 500 ml
parmazán 200 g
strouhaný
bazalka
lístky z čerstvé snítky

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Sušené houby dejte do misky a zalijte je vroucí vodou, jen tak, aby byly ponořené (přibližně 150 ml). Dejte je stranou a nechte chvíli máčet.

2

Nahřejte kastrol tak velký, aby se do něj vešly všechny ingredience, šplíchněte do něj olivový olej.

3

Kousky kuřete osolte a opepřete a na oleji je pomalu osmažte dozlatova.

4

Namočené houby slijte, vodu si schovejte, a houby přidejte do kastrolu s česnekem a čerstvými houbami. Přilijte víno, vodu z hub a snižte plamen. Mírně vařte, až se kousky kuřete provaří a vína trochu ubude.

5

Mezitím podle návodu na obalu uvařte špagety ve velkém hrnci s vroucí slanou vodou, po uvaření je sceďte.

6

Ke kuřeti do kastrolu přilijte smetanu, znovu přiveďte k varu a pak plamen vypněte. Dobře osolte a opepřete. Do smetanové omáčky s kuřetem přidejte uvařené špagety a důkladně proházejte.

7

Přidejte také tři čtvrtiny parmazánu a všechnu bazalku a dobře promíchejte.

8

Směs přeneste do zapékací mísy nebo teflonové pánve, zasypte polovinou zbylého strouhaného sýra a zapečte v troubě do zlatohněda a dokřupava.

9

Rozdělte na talíře, zastříkněte trochou extra panenského olivového oleje a posypte zbytkem sýra.

Recept operní divy:
Sopranistka Luisa Tetrazzini (1871–1940) je údajnou autorkou receptu na drůbeží plátky zapečené s těstovinami a sýrem. Florentská rodačka prožila větší část života a kariéry v USA. Tři manželé ji sice připravili o většinu jmění, o apetyt však nikoli; recept s jejím jménem (copyright si nárokuje San Francisco) se obloukem vrátil do italské kuchyně.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

Tento recept je opravdu moc dobry - jen poradim jednu malickost. Udelejte spaget presne tolik kolik snite, kdyz je totiz ohrejete (v mikrovlnce), tak se smetana rozpoji a spagety jsou potom moc mastne. Takze pokud ohrivat tak jen v peci...

Anonym

je to mnam mnam mnam mnam :) minimalne, ale abych pri nakupu uplne nezkrachoval protoze jsem nemel cerstve houby, tak jsem je nahradil zampiony a dal tam jen susenou lesni smes a stejne mnam

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...
KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč