Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hustá houbovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hustá houbovka

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1550 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 66 g
Tuky 113 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houbovka, jak ji ještě neznáte. Crème fraîche je nejen jemnější a lahodnější než klasická zakysaná smetana, ale obsahuje daleko více tuku (30-40 %), a díky tomu se na rozdíl od smetany v polévkách, ani v omáčkách nesráží.

Související recepty

Suroviny

hříbky
jemně pokrájená
česnek 1 stroužek
na plátky
tymián
větvička
lesní houby 400 g
čerstvé, pokrájené
vývar zeleninový 850 ml
chleba bílý 4 plátky
nakrájený na kostičky
pažitka
nasekaná, k podávání
olivový olej
k podávání

Postup

1

Sušené hříbky zalijte horkou vodou a nechte je aspoň čtvrt hodiny stát. Půlku másla rozpusťte v hrnci a dozlatova na něm osmahněte cibuli, česnek a tymián. Pak vyždímejte sušené houby (vodu ponechte), vhoďte je spolu s čerstvými houbami k cibuli a opékejte zhruba 5 minut. Pak zalijte vývarem a vodou z hub, přiveďte k varu a mírně vařte 20 minut. Přidejte crème fraîche a rozmixujte ponorným mixérem (polévka bude opravdu velmi hustá, takže ji můžete naředit vývarem).

2

Na zbytku másla opečte chleba. Polévku podávejte s krutony a ozdobte pažitkou a kapkami oleje.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...