0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2059 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 234 g
Tuky 79 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houbovka, jak ji ještě neznáte. Crème fraîche je nejen jemnější a lahodnější než klasická zakysaná smetana, ale obsahuje daleko více tuku (30 - 40%), a díky tomu se na rozdíl od smetany v polévkách, ani v omáčkách nesráží.

Suroviny

houby 25 g
sušené
máslo 50 g
cibule 1 ks
jemně pokrájená
česnek 1 stroužek
na plátky
tymián
houby 400 g
lesní, čerstvé, pokrájené
vývar zeleninový 850 ml
zakysaná smetana 220 g
chleba 4
bílý, nakrájený na kostičky
pažitka
nasekaná
olivový olej
k podávání

1 Sušené hříbky zalijte horkou vodou a nechte je aspoň čtvrt hodiny stát. Půlku másla rozpusťte v hrnci a dozlatova na něm osmahněte cibuli, česnek a tymián. Pak vyždímejte sušené houby (vodu ponechte), vhoďte je spolu s čerstvými houbami k cibuli a opékejte zhruba 5 minut. Pak zalijte vývarem a vodou z hub, přiveďte k varu a mírně vařte 20 minut. Přidejte crème fraîche a rozmixujte ponorným mixérem (polévka bude opravdu velmi hustá, takže ji můžete naředit vývarem). Na zbytku másla opečte chleba. Polévku podávejte s krutony a ozdobte pažitkou a kapkami oleje.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit