Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hustá houbovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1550 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 66 g
Tuky 113 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houbovka, jak ji ještě neznáte. Crème fraîche je nejen jemnější a lahodnější než klasická zakysaná smetana, ale obsahuje daleko více tuku (30-40 %), a díky tomu se na rozdíl od smetany v polévkách, ani v omáčkách nesráží.

Suroviny

hříbky
jemně pokrájená
česnek 1 stroužek
na plátky
tymián
větvička
lesní houby 400 g
čerstvé, pokrájené
vývar zeleninový 850 ml
chleba bílý 4 plátky
nakrájený na kostičky
pažitka
nasekaná, k podávání
olivový olej
k podávání

Postup

1

Sušené hříbky zalijte horkou vodou a nechte je aspoň čtvrt hodiny stát. Půlku másla rozpusťte v hrnci a dozlatova na něm osmahněte cibuli, česnek a tymián. Pak vyždímejte sušené houby (vodu ponechte), vhoďte je spolu s čerstvými houbami k cibuli a opékejte zhruba 5 minut. Pak zalijte vývarem a vodou z hub, přiveďte k varu a mírně vařte 20 minut. Přidejte crème fraîche a rozmixujte ponorným mixérem (polévka bude opravdu velmi hustá, takže ji můžete naředit vývarem).

2

Na zbytku másla opečte chleba. Polévku podávejte s krutony a ozdobte pažitkou a kapkami oleje.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...