Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hustá houbovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1550 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 66 g
Tuky 113 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Houbovka, jak ji ještě neznáte. Crème fraîche je nejen jemnější a lahodnější než klasická zakysaná smetana, ale obsahuje daleko více tuku (30-40 %), a díky tomu se na rozdíl od smetany v polévkách, ani v omáčkách nesráží.

Suroviny

hříbky
jemně pokrájená
česnek 1 stroužek
na plátky
tymián
větvička
lesní houby 400 g
čerstvé, pokrájené
vývar zeleninový 850 ml
chleba bílý 4 plátky
nakrájený na kostičky
pažitka
nasekaná, k podávání
olivový olej
k podávání

Postup

1

Sušené hříbky zalijte horkou vodou a nechte je aspoň čtvrt hodiny stát. Půlku másla rozpusťte v hrnci a dozlatova na něm osmahněte cibuli, česnek a tymián. Pak vyždímejte sušené houby (vodu ponechte), vhoďte je spolu s čerstvými houbami k cibuli a opékejte zhruba 5 minut. Pak zalijte vývarem a vodou z hub, přiveďte k varu a mírně vařte 20 minut. Přidejte crème fraîche a rozmixujte ponorným mixérem (polévka bude opravdu velmi hustá, takže ji můžete naředit vývarem).

2

Na zbytku másla opečte chleba. Polévku podávejte s krutony a ozdobte pažitkou a kapkami oleje.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč