Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pařížské kostky

Popis receptu: 
dezertík
Autor: Martin Kašpárek
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Polohrubá mouka 440 ml Cukr 220 ml Rostlinný olej 110 ml Mléko vlažné 220 ml Kakao 2-3 3 lžíce Prášek do pečiva 1 balíček Vejce 3 ks Smetana ke šlehání min 33% 2 kelímek Tyčinky ledové kaštany 2 ks Na posypání Margotka 1 ks

Příprava jídla

Krém si udělejte den předem! Na plotně svaříme šlehačku (musí vařit!!!!) s nalámanými kaštany a dáme vychladnout do lednice do druhého dne! Elektrickým šlehačem vypracujeme těsto a dáme péct do vymazaného a vysypaného plechu (36×26). Po vychladnutí korpusu natřeme krém, který jsme vyšlehali do tuha a posypeme hustě nastrouhanou margotkou. Poznámka: nepoužívat ztužovač a šlehačku, ihned šleháme na nejvyšším stupni, tak dosáhnete krásného, hustého krému! Poznámka: pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%), nechte rozpustit a vychladit.
REKLAMA

Přidat komentář