Pařížské kostky s čokoládovými tyčinkami

Pařížské kostky s čokoládovými tyčinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4743 kcal
Bílkoviny 97 g
Sacharidy 591 g
Tuky 221 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 440 ml
cukr 220 ml
rostlinný olej 110 ml
mléko 220 ml
vlažné
kakao 2 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
vejce 3 ks
smetana ke šlehání 2
min. 33 %
tyčinky 3 ks
např. Ledové kaštany, Margot

Postup

1

Krém si udělejte den předem! Na plotně svaříme šlehačku (musí vařit!!!!) s nalámanými kaštany a dáme vychladnout do lednice do druhého dne!

2

Elektrickým šlehačem vypracujeme těsto a dáme péct do vymazaného a vysypaného plechu (36×26).

3

Po vychladnutí korpusu natřeme krém, který jsme vyšlehali do tuha a posypeme hustě nastrouhanou margotkou.

Poznámka: nepoužívat ztužovač a šlehačku, ihned šleháme na nejvyšším stupni, tak dosáhnete krásného, hustého krému!

Poznámka: pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%), nechte rozpustit a vychladit.

Autor: mates175

Obchod Apetit