Suroviny
mouka pšeničná polohrubá
440
ml
cukr
220
ml
rostlinný olej
110
ml
mléko
220
ml
vlažné
kakao
2
PL
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
vejce
3
ks
min. 33 %
tyčinky
3
ks
např. Ledové kaštany, Margot
Postup
1
Krém si udělejte den předem! Na plotně svaříme šlehačku (musí vařit!!!!) s nalámanými kaštany a dáme vychladnout do lednice do druhého dne!
2
Elektrickým šlehačem vypracujeme těsto a dáme péct do vymazaného a vysypaného plechu (36×26).
3
Po vychladnutí korpusu natřeme krém, který jsme vyšlehali do tuha a posypeme hustě nastrouhanou margotkou.
Poznámka: nepoužívat ztužovač a šlehačku, ihned šleháme na nejvyšším stupni, tak dosáhnete krásného, hustého krému!
Poznámka: pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%), nechte rozpustit a vychladit.