Zapečené banány s mátou

Zapečené banány s mátou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 999 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 149 g
Tuky 42 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na zapečeném banánu si pochutnáte za pár minut – zazáří v něm i ovoce, které je už tak trochu za zenitem.

Suroviny

banány 2 ks
i se slupkou, podélně rozkrojený
máta 12 lístků
čerstvá
krupicový cukr 7 PL
máslo 50 g
citronová štáva

1Předehřejte troubu na 200 °C. Rozkrojené banány položte slupkou dolů na plech pokrytý pečicím papírem. V každé polovině veďte tři malé zářezy a vložte do nich po lístku máty. Posypte je třemi lžícemi cukru a pět až osm minut zapékejte v troubě, až změknou a zezlátnou.
 

2V kastrůlku rozehřejte máslo se zbylým cukrem a citronovou šťávou. Povařte tři minuty dozlatova.

Dvě obměny

  • Karamelová omáčka je skvělá i na zmrzlinu! Klidně do ní přidejte pár nasekaných ořechů.
  • Banán můžete také přelít čokoládovým sirupem značky Granko. Koupíte v běžné obchodní síti, 340 g za 47 Kč.
  •  

    Apetit magazín

    5 triků na dokonalý domácí hamburger
    • Jak na to

    5 triků na dokonalý domácí hamburger

    Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
     Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
    • Zajímavosti

    Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

    Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
    Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
    • Lidé a jídlo

    Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

    Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
    Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
    • Zdraví a výživa

    Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

    Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

    Obchod Apetit