Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené banány s mátou

Zapečené banány s mátou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 999 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 149 g
Tuky 42 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na zapečeném banánu si pochutnáte za pár minut – zazáří v něm i ovoce, které je už tak trochu za zenitem.

Suroviny

i se slupkou, podélně rozkrojený
máta 12 lístků
čerstvá

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Rozkrojené banány položte slupkou dolů na plech pokrytý pečicím papírem. V každé polovině veďte tři malé zářezy a vložte do nich po lístku máty. Posypte je třemi lžícemi cukru a pět až osm minut zapékejte v troubě, až změknou a zezlátnou.

2

V kastrůlku rozehřejte máslo se zbylým cukrem a citronovou šťávou. Povařte tři minuty dozlatova.

Dvě obměny

Karamelová omáčka je skvělá i na zmrzlinu! Klidně do ní přidejte pár nasekaných ořechů. Banán můžete také přelít čokoládovým sirupem značky Granko. Koupíte v běžné obchodní síti, 340 g za 47 Kč.

Apetit magazín