0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené banány s mátou

Zapečené banány s mátou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 999 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 149 g
Tuky 42 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na zapečeném banánu si pochutnáte za pár minut – zazáří v něm i ovoce, které je už tak trochu za zenitem.

Suroviny

banány 2 ks
i se slupkou, podélně rozkrojený
máta 12 lístků
čerstvá
krupicový cukr 7 PL
máslo 50 g
citronová štáva

1Předehřejte troubu na 200 °C. Rozkrojené banány položte slupkou dolů na plech pokrytý pečicím papírem. V každé polovině veďte tři malé zářezy a vložte do nich po lístku máty. Posypte je třemi lžícemi cukru a pět až osm minut zapékejte v troubě, až změknou a zezlátnou.
 

2V kastrůlku rozehřejte máslo se zbylým cukrem a citronovou šťávou. Povařte tři minuty dozlatova.

Dvě obměny

  • Karamelová omáčka je skvělá i na zmrzlinu! Klidně do ní přidejte pár nasekaných ořechů.
  • Banán můžete také přelít čokoládovým sirupem značky Granko. Koupíte v běžné obchodní síti, 340 g za 47 Kč.
  •  

    Apetit magazín

    STORY
    Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

    Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

    Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
    Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
    • Tipy a triky

    Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

    Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

    Obchod Apetit