Zapečené banány s mátou

Zapečené banány s mátou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 999 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 149 g
Tuky 42 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Na zapečeném banánu si pochutnáte za pár minut – zazáří v něm i ovoce, které je už tak trochu za zenitem.

Suroviny

banány 2 ks
i se slupkou, podélně rozkrojený
máta 12 lístků
čerstvá
krupicový cukr 7 PL
máslo 50 g
citronová štáva

1Předehřejte troubu na 200 °C. Rozkrojené banány položte slupkou dolů na plech pokrytý pečicím papírem. V každé polovině veďte tři malé zářezy a vložte do nich po lístku máty. Posypte je třemi lžícemi cukru a pět až osm minut zapékejte v troubě, až změknou a zezlátnou.
 

2V kastrůlku rozehřejte máslo se zbylým cukrem a citronovou šťávou. Povařte tři minuty dozlatova.

Dvě obměny

  • Karamelová omáčka je skvělá i na zmrzlinu! Klidně do ní přidejte pár nasekaných ořechů.
  • Banán můžete také přelít čokoládovým sirupem značky Granko. Koupíte v běžné obchodní síti, 340 g za 47 Kč.
  •  

    Apetit magazín

    • Suroviny

    Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

    Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
    • Tipy a triky

    Jakou si dát zmrzlinu? aneb Znáte mražené pochoutky?

    Podle zákona existují jen mražené krémy Zmrzlinová terminologie není zcela jednotná a záleží na tom, zda se na věc podíváte z hlediska legislativy či tradičních technologických postupů. Každá země si v oblasti zmrzliny (či sladkých...
    Komerční sdělení
    • Koktejl

    Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

    Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
    Komerční sdělení
    • Tipy a triky

    Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

    Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
    • Tipy a triky

    Rostlinné nápoje: obilné

    Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
    • Tipy a triky

    Rostlinná alternativa mléka: ořechová

    Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

    Obchod Apetit