Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rajská omáčka

Popis receptu: 
Pravá slaďoučká rajská
Autor: Martin Kašpárek
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    1kg hovězího na omáčku (ideálně přední) 1,5 l vývaru ( cibule, řapíkatý celer, květák, mrkev, petržel, noví koření, bobkový list, pepř celý...) 2 velké rajské protlaky máslo, sůl, cukr, hladká mouka,

Příprava jídla

Začneme vývarem, uděláme ho tak jak máme rádi. Je třeba, aby zbylo cca 1,5 l. Samotnou omáčku začneme tám, že na másle si uděláme jíšku z hladké mouky, přidáme protlaky, rychle zarestujeme a přilejeme vývar. Důkladně rozmícháme, přisolíme přidáme část cukru a přidáme další bobkový list. Povaříme asi 30 min a dosladíme sukrem podle chuti. Omáčka by měla již hustá z počátku vaření,tj. již nazahušťujeme. Ideální příloha : KOLÍNKA, KNEDLÍK
REKLAMA

Přidat komentář