Rajská omáčka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Rajská omáčka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

hovězí maso 1 kg
ideálně přední
vývar 1.5 l
z: cibule, řapíkatý celer, květák, mrkev, petržel, noví koření, bobkový list, pepř celý
rajčatový protlak 2 ks
velké
máslo
cukr
sůl
mouka pšeničná hladká
Začneme vývarem, uděláme ho tak jak máme rádi. Je třeba, aby zbylo cca 1,5 l. Samotnou omáčku začneme tám, že na másle si uděláme jíšku z hladké mouky, přidáme protlaky, rychle zarestujeme a přilejeme vývar. Důkladně rozmícháme, přisolíme přidáme část cukru a přidáme další bobkový list. Povaříme asi 30 min a dosladíme sukrem podle chuti. Omáčka by měla již hustá z počátku vaření,tj. již nazahušťujeme. Ideální příloha : KOLÍNKA, KNEDLÍK

Obchod Apetit