Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koprová omáčka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1322 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 92 g
Tuky 89 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vzpomínáte na koprovou omáčku od babičky? Přesně takovou jsme se pokusili uvařit i my a na vás je posoudit, jak moc jsme se této tradiční omáčce přiblížili. Koprovku jezte s vařeným hovězím (popřípadě k bifteku), anebo bez masa, s vejcem na tvrdo. Jako přílohu doporučujeme vařené brambory či houskové knedlíky. Zdobte koprem.

Související recepty

Suroviny

mléko 100 ml
kopr 3 hrsti
nasekaný + pár snítek
vývar zeleninový 700 ml
nebo hovězí, studený
vinný ocet bílý 4 PL
sůl

Postup

1

V rendlíku svařte mléko s pár snítkami kopru, pak zmírněte oheň a nechte táhnout pod bodem varu. Mezitím v silnostěnném kastrolu rozehřejte máslo na středním ohni, zaprašte moukou a osmahněte ji do bledé jíšky. Zalijte vývarem a smetanou, přidejte cukr a převařený ocet, rozšlehejte na konzistenci omáčky. Přiveďte k varu, vlijte scezené koprové mléko a 15 minut vařte, stále přitom míchejte. Nakonec vsypte 3 hrsti kopru. Osolte a dolaďte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín