Vzpomínáte na koprovou omáčku od babičky? Přesně takovou jsme se pokusili uvařit i my a na vás je posoudit, jak moc jsme se této tradiční omáčce přiblížili. Koprovku jezte s vařeným hovězím (popřípadě k bifteku), anebo bez masa, s vejcem na tvrdo. Jako přílohu doporučujeme vařené brambory či houskové knedlíky. Zdobte koprem.
Suroviny
Postup
V rendlíku svařte mléko s pár snítkami kopru, pak zmírněte oheň a nechte táhnout pod bodem varu. Mezitím v silnostěnném kastrolu rozehřejte máslo na středním ohni, zaprašte moukou a osmahněte ji do bledé jíšky. Zalijte vývarem a smetanou, přidejte cukr a převařený ocet, rozšlehejte na konzistenci omáčky. Přiveďte k varu, vlijte scezené koprové mléko a 15 minut vařte, stále přitom míchejte. Nakonec vsypte 3 hrsti kopru. Osolte a dolaďte.