Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3432 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 427 g
Tuky 96 g
Vláknina 106 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tmavým chlebem poslouží ochucená verze ‚hummusu‘ jako perfektní lehká večeře. Coby příloha k masu je takřka ideální

Suroviny

cizrna 800 g
konzervovaná, La Torrente
česnek 2 stroužky
prolisovaný nebo rozmačkaný
paprika 400 g
konzervovaná, Rolník
citronová štáva 2 PL
olivový olej 4 PL
plus na pokapání pasty
chilli sušené 1 ČL
mleté
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
K podávání
Řapíkatý celer
ředkvičky

Postup

1

Opláchnutou cizrnu, česnek, sůl a pepř – množství koření záleží výhradně na vaší chuti – rozmixujte.

2

Přidejte papriky spolu s citronovou šťávou, olejem a chilli. Mixujte, dokud nebude směs hladká. Ochutnejte, případně ještě dochuťte.

3

Pastu přemístěte do mísy, pokapejte olivovým olejem a podávejte s celerovou natí, ředkvičkami a s tyčinkami k namáčení.

Tip Apetitu:

  • Směs rozmixujete ponorným tyčovým nebo běžným mixérem.
  • V nouzi ale poslouží i mačkadlo na brambory nebo kvedlačka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit