S tmavým chlebem poslouží ochucená verze ‚hummusu‘ jako perfektní lehká večeře. Coby příloha k masu je takřka ideální
Suroviny
cizrna
800
g
konzervovaná, La Torrente
česnek
2
stroužky
prolisovaný nebo rozmačkaný
paprika
400
g
konzervovaná, Rolník
citronová šťáva
2
PL
olivový olej
4
PL
plus na pokapání pasty
chilli sušené
1
ČL
mleté
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
K podávání
řapíkatý celer
ředkvičky
Postup
1
Opláchnutou cizrnu, česnek, sůl a pepř – množství koření záleží výhradně na vaší chuti – rozmixujte.
2
Přidejte papriky spolu s citronovou šťávou, olejem a chilli. Mixujte, dokud nebude směs hladká. Ochutnejte, případně ještě dochuťte.
3
Pastu přemístěte do mísy, pokapejte olivovým olejem a podávejte s celerovou natí, ředkvičkami a s tyčinkami k namáčení.
Tip Apetitu:
- Směs rozmixujete ponorným tyčovým nebo běžným mixérem.
- V nouzi ale poslouží i mačkadlo na brambory nebo kvedlačka.
Komentáře