Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.2/5 Počet hodnocení: 47
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3432 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 427 g
Tuky 96 g
Vláknina 106 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S tmavým chlebem poslouží ochucená verze ‚hummusu‘ jako perfektní lehká večeře. Coby příloha k masu je takřka ideální

Související recepty

Suroviny

cizrna 800 g
konzervovaná, La Torrente
česnek 2 stroužky
prolisovaný nebo rozmačkaný
paprika 400 g
konzervovaná, Rolník
olivový olej 4 PL
plus na pokapání pasty
chilli sušené 1 ČL
mleté
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
K podávání
řapíkatý celer
ředkvičky

Postup

1

Opláchnutou cizrnu, česnek, sůl a pepř – množství koření záleží výhradně na vaší chuti – rozmixujte.

2

Přidejte papriky spolu s citronovou šťávou, olejem a chilli. Mixujte, dokud nebude směs hladká. Ochutnejte, případně ještě dochuťte.

3

Pastu přemístěte do mísy, pokapejte olivovým olejem a podávejte s celerovou natí, ředkvičkami a s tyčinkami k namáčení.

Tip Apetitu:

  • Směs rozmixujete ponorným tyčovým nebo běžným mixérem.
  • V nouzi ale poslouží i mačkadlo na brambory nebo kvedlačka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

30.08.2007 23:52
Recept se nachází v č.12/04, str.21

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...