Rajská omáčka

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Rajská omáčka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

3 vetší cibule, oloupané
5 středňe velkých mrkví, očíštěných
1/2 oloupaného celeru
bobkový lst, sul a několik kuliček pepře a nového koření
700 g hovězího masa s kýty, plecka či tzv. falešné svíčkové
100 g másla
1 lžíce hladké mouky
500 ml rajčatového pyré passata
špetka skořice, cukru, soli a pepře na dotažení omáčky
prípadňe smetana na zjemnění
Do polévkového hrnce dejte vařit vodu, dvě cibule, celer, tři mrkve a část koření. Do mírně vroucí vody vložte maso. Jeho povrch se teplem okamžitě stáhne a šťáva zustane uvnitř. Vařte na mírnějším plameni doměkka (hrnec mužete částečne přiklopit). Zbylou cibui a mrkev nastrouhejte nahrubo. V kastrolu rozpusťte na středním plameni máslo. Přisypte zeleninu a zbylé koření, pár minu smažte, občas promíchejte. Zeleninu poprašte moukou a stále míchejte, aby se spojila se základem a lehce osmažila. Zeleninu zalijte trochou chladné vody, nebo - lépe - vývaru s masa. Získáte hustý základ jíšky ktorá bude díky zelenině a koření barevná a voňavá. Směs rychle promíchejte na hladkou kašičku. Přilijte ještě trochu vody/vývaru a počkejte, až se prohřeje. Přidejte passatu a loupaná rajčata, řádně promíchejte, kousky rozdrťte a nechte zlehka vařit asi čtvrt hodiny Pokud omáčka příliš houstne, zřeďte ji trochou vody/vývaru. Dochuťte, případně propasírujte a zjemněte smetanou.

Obchod Apetit