Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rajská omáčka

Popis receptu: 
Chutná a navíc zdravá s utajenou zeleninou
Autor: Jarmila Kolesárova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    3 vetší cibule, oloupané 5 středňe velkých mrkví, očíštěných 1/2 oloupaného celeru bobkový lst, sul a několik kuliček pepře a nového koření 700 g hovězího masa s kýty, plecka či tzv. falešné svíčkové 100 g másla 1 lžíce hladké mouky 500 ml rajčatového pyré passata špetka skořice, cukru, soli a pepře na dotažení omáčky prípadňe smetana na zjemnění

Příprava jídla

Do polévkového hrnce dejte vařit vodu, dvě cibule, celer, tři mrkve a část koření. Do mírně vroucí vody vložte maso. Jeho povrch se teplem okamžitě stáhne a šťáva zustane uvnitř. Vařte na mírnějším plameni doměkka (hrnec mužete částečne přiklopit). Zbylou cibui a mrkev nastrouhejte nahrubo. V kastrolu rozpusťte na středním plameni máslo. Přisypte zeleninu a zbylé koření, pár minu smažte, občas promíchejte. Zeleninu poprašte moukou a stále míchejte, aby se spojila se základem a lehce osmažila. Zeleninu zalijte trochou chladné vody, nebo - lépe - vývaru s masa. Získáte hustý základ jíšky ktorá bude díky zelenině a koření barevná a voňavá. Směs rychle promíchejte na hladkou kašičku. Přilijte ještě trochu vody/vývaru a počkejte, až se prohřeje. Přidejte passatu a loupaná rajčata, řádně promíchejte, kousky rozdrťte a nechte zlehka vařit asi čtvrt hodiny Pokud omáčka příliš houstne, zřeďte ji trochou vody/vývaru. Dochuťte, případně propasírujte a zjemněte smetanou.
REKLAMA

Přidat komentář