0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1029 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 194 g
Tuky 0 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Na omáčku
cibule 1 ks
česnek 4
mrkev 4 ks
střední
petržel 2 ks
střední, lze nahradit celerem
vývar
podle chuti
rajče 250 g
celá, loupaná
rajčatová passata - pyré 2
oregano
sůl
pepř
Na houbové ragú
cibule 1 ks
malá
kmín
máslo
petrželka
sůl
pepř

•1• Ve větší pánvi si rozpálíme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Když mrkev pustí barvu, přidáme česnek a oregano a ještě chvíli opékáme. Poté už můžeme do pánve přidat rajčata, rajčatové pyré, vývar, osolíme a opepříme. Vaříme 10-15 minut. Nakonec část omáčky rozmixujeme tyčovým mixérem. Omáčka se tím zahustí a získá krásnou krémovitou konzistenci. •2• Houby nakrájíme na plátky a spolu s cibulkou je opékáme na másle dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a petrželku. Pokud máme houby sušené, tak je nejdříve necháme 10-15 minut odpočívat v horké vodě či vývaru. Změklé houby scedíme a pracujeme s nimi dál. Tekutinu nevylíváme, můžeme ji přidat do rajčatové omáčky pro zvýraznění chuti. •3• Podáváme s těstovinami, pro mě jsou nejlepší volbou špagety, ale pokud máte rádi jiné, tak neváhejte a šup s nimi do hrnce. Hotové těstoviny promícháme s omáčkou a nandáme na talíř, navrch poklademe houbové ragú a zlehka posypeme čerstvou bylinkou.

Autor: schmaky

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč