Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Pasta rustica

Popis receptu: 
Nejlepší houby jsou vlastnoručně nasbírané hříbky, dají omáčce krásnou chuť, barvu i vůní. Ale chuti se meze nekladou. Každá jiná houba vnese do pokrmu něco nového.
Autor: Markéta Šalková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    NA OMÁČKU • 1 cibuli • 4 stroužky česneku • 4 střední mrkve • 2 střední petržele nebo kousek celeru • trocha vývaru (dle chuti) • 250g loupaných celých rajčat • 2dl rajčatového pyré • oregano • sůl a pepř NA HOUBOVÉ RAGÚ • malá cibule • 2-3 hrsti hub • kmín • máslo • petrželka • sůl a pepř

Příprava jídla

•1• Ve větší pánvi si rozpálíme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Když mrkev pustí barvu, přidáme česnek a oregano a ještě chvíli opékáme. Poté už můžeme do pánve přidat rajčata, rajčatové pyré, vývar, osolíme a opepříme. Vaříme 10-15 minut. Nakonec část omáčky rozmixujeme tyčovým mixérem. Omáčka se tím zahustí a získá krásnou krémovitou konzistenci. •2• Houby nakrájíme na plátky a spolu s cibulkou je opékáme na másle dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a petrželku. Pokud máme houby sušené, tak je nejdříve necháme 10-15 minut odpočívat v horké vodě či vývaru. Změklé houby scedíme a pracujeme s nimi dál. Tekutinu nevylíváme, můžeme ji přidat do rajčatové omáčky pro zvýraznění chuti. •3• Podáváme s těstovinami, pro mě jsou nejlepší volbou špagety, ale pokud máte rádi jiné, tak neváhejte a šup s nimi do hrnce. Hotové těstoviny promícháme s omáčkou a nandáme na talíř, navrch poklademe houbové ragú a zlehka posypeme čerstvou bylinkou.
REKLAMA

Přidat komentář