Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

Na omáčku
cibule 1 ks
česnek 4
mrkev 4 ks
střední
petržel 2 ks
střední, lze nahradit celerem
vývar
podle chuti
rajčata 250 g
celá, loupaná
rajčatové pyré 2
oregano
sůl
pepř
Na houbové ragú
cibule 1 ks
malá
houby 2
kmín
máslo
petrželka
sůl
pepř
•1• Ve větší pánvi si rozpálíme olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Když mrkev pustí barvu, přidáme česnek a oregano a ještě chvíli opékáme. Poté už můžeme do pánve přidat rajčata, rajčatové pyré, vývar, osolíme a opepříme. Vaříme 10-15 minut. Nakonec část omáčky rozmixujeme tyčovým mixérem. Omáčka se tím zahustí a získá krásnou krémovitou konzistenci. •2• Houby nakrájíme na plátky a spolu s cibulkou je opékáme na másle dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a petrželku. Pokud máme houby sušené, tak je nejdříve necháme 10-15 minut odpočívat v horké vodě či vývaru. Změklé houby scedíme a pracujeme s nimi dál. Tekutinu nevylíváme, můžeme ji přidat do rajčatové omáčky pro zvýraznění chuti. •3• Podáváme s těstovinami, pro mě jsou nejlepší volbou špagety, ale pokud máte rádi jiné, tak neváhejte a šup s nimi do hrnce. Hotové těstoviny promícháme s omáčkou a nandáme na talíř, navrch poklademe houbové ragú a zlehka posypeme čerstvou bylinkou.
Autor: schmaky

Obchod Apetit