Perfektní smažené brambůrky

Perfektní smažené brambůrky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1697 kcal
Bílkoviny 20 g
Cukr 190 g
Tuky 90 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Když brambory předvaříte, budou krásně křupavé, a přitom uvnitř měkoučké. Je to taky báječný způsob, jak využít studené brambory, které vám zbyly od včerejška.

Suroviny

brambory 1 kg
pevné (lojovité)
slunečnicový olej 6 PL
sůl mořská
na posypání

1Brambory nakrájejte na větší kusy a tři minuty je povařte v osolené vodě. Slijte, vysypte na pekáč a nechte vychladnout.

2Ve velké teflonové pánvi rozpalte olej. Vsypte na něj vychladlé brambory, a to jenom v jedné vrstvě a tak, aby si vzájemně nepřekážely a nedotýkaly se (pokud nemáte dost velkou pánev, raději je smažte nadvakrát). Smažte na středním plameni a promíchejte teprve tehdy, až brambory zespodu zhnědnou. Do té doby jimi nehýbejte – jenom díky tomu vznikne krásně zlatá a křupavá kůrčička.

3Všechny brambory dvakrát nebo třikrát otočte, aby byly rovnoměrně opečené; teď už bude stačit tak sedm minut. Pak je vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat na kuchyňském papíru. Na závěr je posypejte mořskou solí.

Obchod Apetit