0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Perfektní smažené brambůrky

Perfektní smažené brambůrky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Perfektní smažené brambůrky

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1697 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 190 g
Tuky 90 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když brambory předvaříte, budou krásně křupavé, a přitom uvnitř měkoučké. Je to taky báječný způsob, jak využít studené brambory, které vám zbyly od včerejška.

Suroviny

brambory 1 kg
pevné (lojovité)
slunečnicový olej 6 PL
sůl mořská
na posypání

1 Brambory nakrájejte na větší kusy a tři minuty je povařte v osolené vodě. Slijte, vysypte na pekáč a nechte vychladnout.

2 Ve velké teflonové pánvi rozpalte olej. Vsypte na něj vychladlé brambory, a to jenom v jedné vrstvě a tak, aby si vzájemně nepřekážely a nedotýkaly se (pokud nemáte dost velkou pánev, raději je smažte nadvakrát). Smažte na středním plameni a promíchejte teprve tehdy, až brambory zespodu zhnědnou. Do té doby jimi nehýbejte – jenom díky tomu vznikne krásně zlatá a křupavá kůrčička.

3 Všechny brambory dvakrát nebo třikrát otočte, aby byly rovnoměrně opečené; teď už bude stačit tak sedm minut. Pak je vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat na kuchyňském papíru. Na závěr je posypejte mořskou solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč