Když brambory předvaříte, budou krásně křupavé, a přitom uvnitř měkoučké. Je to taky báječný způsob, jak využít studené brambory, které vám zbyly od včerejška.
Suroviny
Postup
Brambory nakrájejte na větší kusy a tři minuty je povařte v osolené vodě. Slijte, vysypte na pekáč a nechte vychladnout.
Ve velké teflonové pánvi rozpalte olej. Vsypte na něj vychladlé brambory, a to jenom v jedné vrstvě a tak, aby si vzájemně nepřekážely a nedotýkaly se (pokud nemáte dost velkou pánev, raději je smažte nadvakrát). Smažte na středním plameni a promíchejte teprve tehdy, až brambory zespodu zhnědnou. Do té doby jimi nehýbejte – jenom díky tomu vznikne krásně zlatá a křupavá kůrčička.
Všechny brambory dvakrát nebo třikrát otočte, aby byly rovnoměrně opečené; teď už bude stačit tak sedm minut. Pak je vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat na kuchyňském papíru. Na závěr je posypejte mořskou solí.
Komentáře