Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perfektní smažené brambůrky
Perfektní smažené brambůrky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Perfektní smažené brambůrky

4.8/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1697 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 190 g
Tuky 90 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když brambory předvaříte, budou krásně křupavé, a přitom uvnitř měkoučké. Je to taky báječný způsob, jak využít studené brambory, které vám zbyly od včerejška.

Suroviny

pevné (lojovité)
slunečnicový olej 6 PL
sůl mořská
na posypání

Postup

1

Brambory nakrájejte na větší kusy a tři minuty je povařte v osolené vodě. Slijte, vysypte na pekáč a nechte vychladnout.

2

Ve velké teflonové pánvi rozpalte olej. Vsypte na něj vychladlé brambory, a to jenom v jedné vrstvě a tak, aby si vzájemně nepřekážely a nedotýkaly se (pokud nemáte dost velkou pánev, raději je smažte nadvakrát). Smažte na středním plameni a promíchejte teprve tehdy, až brambory zespodu zhnědnou. Do té doby jimi nehýbejte – jenom díky tomu vznikne krásně zlatá a křupavá kůrčička.

3

Všechny brambory dvakrát nebo třikrát otočte, aby byly rovnoměrně opečené; teď už bude stačit tak sedm minut. Pak je vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat na kuchyňském papíru. Na závěr je posypejte mořskou solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:21
Recept se nachází v č.11/05, str.26