Na čtyři krásné květákové ‚řízky’ budete potřebovat dvě hlavy květáku: plátky je totiž nutné ukrojit od středu i s trochou košťálu. Z jedné hlavy lze ukrojit dva pláty, pak už se květák rozpadá. Ze zbytku připravte třeba polévku nebo rozdělte na růžičky, obalte a osmažte.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Na trojobal
Na květák
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 390 kcal
- Bílkoviny 23.25 g
- Sacharidy 43 g
- Tuky 14.25 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/9
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/9
Zářijové číslo Apetitu vás příjemně naladí na nadcházející babí léto. Jedlé suvenýry z prázdninových cest společně proměníme v lahodné večeře. Nahlédneme do nové kuchařky Tradice – lidové zvyky a recepty a tím nejchutnějším způsobem oslavíme dožínky. V nové škole vaření vás Marek Raditsch bude každý měsíc učit mistrovsky zpracovat obyčejné suroviny. Začínáme houbami a dýní! Podzimní ovoce vás zláká k pečení těch nejsladších dezertů, zatímco nové květákové recepty a pestrá jídla plná zeleniny vás budou svádět k experimentům v kuchyni. Nechybí ani nové nápady na neotřelé sendviče, které budou chutnat dětem o přestávce i vám v práci. Pod pokličku nahlédneme také školním jídelnám a zjistíme, jak se změnily a jakou roli hrají v životě dětí. Zářijový Apetit je v prodeji od 18. 8. 2022. Apetit, napsáno s chutí.