Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bleskové těstoviny

Jídlo je velice rychle připravené, žádná práce. Zapečená kůrčička z parmazánu je báječná.
Vydání: 2005/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 25-30 minut
P
Italská

Ingredience

    • cca 800 g konzervovaných krájených rajčat  Valfrutta
    • 2 hrsti čerstvých bazalkových lístků
    • 500 g vakuovaných čerstvých tortellin (se špenátem a ricottou)
    • 200 g mozzarelly, nakrájené na plátky
    • 4 lžíce strouhaného čerstvého parmazánu
    • 2 lžíce piniových oříšků nebo mandlí
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Rajčata vložte do mísy a zřeďte 150 ml vody. Přisypte natrhané lístky bazalky a tortelliny, osolte a ochuťte černým pepřem, nejlépe čerstvě nadrceným. Směs pořádně promíchejte.

2. Do zapékací mísy rozdělte polovinu těstovinové směsi, na ni dejte polovinu mozzarelly a na tu pak zbytek omáčky s těstovinami. Tortelliny do ní trochu zatlačte, aby moc nevyčnívaly. Nahoru nasypejte zbytek mozzarelly (natrhejte ji) spolu s parmazánem a piniovými oříšky nebo mandlemi. Pokud nemáte dost velkou mísu, můžete samozřejmě všechno rozdělit do dvou menších.

3. Mísu postavte na plech; směs by mohla při zapékání prskat a díky tomuto opatření se trouba neušpiní. Pečte pětadvacet až třicet minut, až povrch pěkně zezlátne. Podávejte nejlépe se zelenými salátovými lístky.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.11/05, str.10

Přidat komentář